In het weekend van 9 t/m 11 oktober vinden de eventing wedstrijden plaats van SGW Ysselsteyn, ook wel military of cross genoemd. Eventing bestaat uit drie onderdelen, te weten dressuur, springen en cross. Ruiters en amazones van zowel pony’s als paarden beoefenen hun sport in het bos en op de terreinen langs de Midden Peelweg.

De eventingwedstrijd in Ysselsteyn maakt onderdeel uit van een landelijke competitie over vijf samengestelde wedstrijden in drie klassen B, L en M (Beginner, Licht en Midden). De door de organisatie genomen maatregelen ten aanzien van COVID-19* hebben ervoor gezorgd dat SGW Ysselsteyn groen licht heeft gekregen van de Gemeente Venray en dit jaar als eerste wedstrijd staat in de reeks van de Bavaria Eventing Trophy 2020-2021.

Dit jaar organiseert SGW Ysselsteyn voor het eerst een Obstacle Ride & Run, waarbij de ruiter met paard of pony één team vormt met een hardloper of fietser. Het trio legt samen een 2-voudig parcours af van ongeveer 5 kilometer, waarbij het eerste gedeelte geen hindernissen bevat en het tweede gedeelte hindernissen kent met een hoogte van maximaal 70 centimeter. Een unieke kans om als ouder-kind duo of vrienden-duo samen kennis te maken met de paardensport.

De opzet van het Ysselsteynse evenement is natuurlijk om voor iedereen een zo mooi mogelijke wedstrijd te organiseren. Daarnaast worden zoals gezegd ook de beginnende pony- en paardencombinaties in de gelegenheid gesteld om ervaring op te doen in de eventing of zelfs om voor het eerst kennis te maken met deze uitdagende vorm van paardensport.

Voor het publiek vormen de onderdelen ‘waterbak’ en ‘piano-opsprong’ (een hindernis met een aantal opsprongen achter elkaar) de ware spektakelstukken. Voor de jongste bezoekers is er gelegenheid om te kijken bij de kennismakingsrubriek. Hierbij worden pony’s door de allerkleinste ruitertjes, vanaf 4 jaar, bereden in een afgesloten ring met lage eventinghindernissen.