Handbalster Harma van Kreij is door bondscoach Emmanuel Mayonnade opgenomen in de definitieve selectie voor de oefenwedstrijden tegen Duitsland. Het Nederlands Damesteam komt voor het eerst sinds de behaalde wereldtitel weer samen. Voor de handbalster uit Geijsteren is het de eerste keer dat ze is opgeroepen voor Oranje, meldt de Nederlandse handbalbond.

De eerste wedstrijd staat gepland op donderdag 1 oktober om 18:15 uur. Twee dagen later, op zaterdag 3 oktober, gaan beide ploegen nogmaals de strijd met elkaar aan om 16:45 uur. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Duitse Lingen, zonder publiek. Ziggo Sport zendt de wedstrijden live uit. 1 oktober is de wedstrijd te zien op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select. De wedstrijd van 3 oktober wordt uitgezonden op Ziggo Sport Extra.

Harma van Kreij komt uit bij het Sloveense RK Krim Mercator.