Het Meerdaags Wandelevenement Venray heeft tijdens een ingelaste bestuursvergadering besloten om de afgelaste editie van juni in oktober weer op de wandelkalender te plaatsen. De derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray gaat plaatsvinden op 2, 3 en 4 oktober.

Zij worden in hun besluit gesteund door hun sponsoren die de wens uitspreken om het evenement nog in 2020 te laten plaatsvinden. Ook vanuit onze gemeente Venray kreeg het Meerdaags Wandelevenement Venray het verzoek om alles in het werk te stellen om het evenement dit jaar nog in te halen. Dus zij gaan ervoor.

De aankomende weken zullen zij hun websitesite actualiseren en zal ook de inschrijvingsmodule weer worden geactiveerd. Uiteraard houdt het bestuur zich strikt aan het coronaprotocool en dit betekent dat er wel diverse zaken zullen gaan veranderen zoals:

  • Aparte start en finishlocatie.
  • Daginschrijving is niet mogelijk, alleen voorinschrijving via hun site is mogelijk.
  • Maximum van 750 wandelaars per dag.
  • Andere starttijden en starten in tijdvakken.
  • Duidelijke instructies voor vrijwilligers en deelnemers.
  • En natuurlijk geldt overal hou 1,5 meter afstand en blijf bij klachten thuis.

Gezien de coronaprotocollen en het feit dat oktober laat in het wandelseizoen valt heeft het bestuur besloten om ook bepaalde onderdelen te laten vervallen voor deze editie:

  • In oktober bestaat er geen optie om de 40, 50 of 60 km per dag te lopen. In de editie van juni 2021 zal dit wel weer het geval zijn. 
  • De rolstoelroute op zondag 4 oktober komt te vervallen.