Maandag 29 juni hebben wethouder Anne Tielen en Jan Loonen het startsein gegeven voor de renovatie van de atletiekbaan op sportpark De Wieën aan de Zuidsingel. De oude baan die aan het verslijten is ligt er inmiddels al 22 jaar en is aan vervanging toe.

Na een welkomstwoord van Wim Crooijmans, de nestor van Atletiekvereniging Venray werden de beide wethouders aan het werk gezet door de 3-4 cm dikke rubber/kunststof toplaag van het ZOAB (asfalt) te verwijderen met een spade. Later konden beiden om de beurt in de shovel stappen en ging het losmaken wat sneller. Hiermee was het startsein gegeven voor de grootscheepse renovatie.

In totaal wordt er meer dan 4000 vierkante meter toplaag verwijderd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma van Wijlen, specialist in cultuurtechniek. Na het inspecteren en eventueel herstellen van het ZOAB zal er een nieuwe sandwich kunststof toplaag aangebracht worden. Het gehele terrein wordt aangepast aan de nieuwste eisen en ook wordt er een efficientere indeling van het terrein gemaakt. Er wordt ondermeer een extra sprintbaan aangelegd en ook voor andere atletieksporten worden nieuwe voorzieningen aangelegd.

Naast ATV Venray maken diverse partijen gebruik van de atletiekbaan zoals Raayland College en enkele andere sportverenigingen.

Vastgoedbeheer van de gemeente Venray is samen met ATV verantwoordelijk voor een goede accomodatie. Het gehele project gaat meer dan 400.000 euro kosten. De kosten worden hiervoor worden gedragen door de gemeente Venray en de atletiekvereniging.

De vernieuwde atletiekbaan voldoet na voltooiing aan de eisen van de atletiekunie. De oude toplaag zal worden gerecycled. Als alles volgens planning verloopt moet de klus over 10 weken geklaard zijn.

Foto
Wim van Bracht, Omroep Venray