Nog voordat de bal zou gaan rollen voor Gianluca Maria bij Achilles'29 is de uit Venray afkomstige oud-profvoetballer alweer vertrokken bij de Groesbeekse club. Hij heeft voor twee jaar getekend bij het Belgische FC Esperanza Pelt. Dat laat hij aan Omroep Venray weten. De Venraynaar had in het contract bij de in de hoofdklasse uitkomende Achilles'29 laten zetten, mocht hij naar het buitenland, gaan, hij kon vertrekken, aldus Maria tegenover Omroep Venray. Ook op financieel gebied kon Achilles'29 de Venraynaar niet meer behouden.

Hij vertrekt nu dus naar België . Maria zal de vervanger worden van Martijn Thomassen. FC Esperanza Pelt komt uit in de Derde Klasse (amateurs). 

Maria, die op 28 juni 28 jaar wordt kwam in het verleden ook uit bij NEC (Nijmegen), Jong PSV, FC Eindhoven, MVV Maastricht, RKC Waalwijk, JVC Cuijk en TEC uit Tiel. Hij speelde ook in het buitenland: bij het Israëlische Hapoel Ashkelon. Maria debuteerde op 9 oktober 2014 in het Curaçaos voetbalelftal in de thuiswedstrijd tegen Martinique om kwalificatie voor de Caribbean Cup (1-1).

Zie ook:

https://www.omroepvenray.nl/sport/2020/06/15/gianluca-maria-uit-venray-tekent-bij-achilles29

Foto
Gianluca Maria