Dansvereninging Peel•Dancers uit Ysselsteyn organiseert op zondag 15 maart 2020 een garde- en showdanstoernooi. Dit wordt gehouden in de Schouwburg in Venray.

Het toernooi begint om 09.15 uur met de opening die uitgevoerd zal worden door alle leden van deze vereniging. De dag zal rond 20.15 uur eindigen met de prijsuitreiking. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Dansport Organisatie (NDO) en wordt conform de richtlijnen van European Federation of Dance Organisations (EFDO) gehouden. Dit is de Europese Bond die op 1,2 en 3 mei 2020 de Europese Kampioenschappen organiseert in Sporthal De Wetteling in Venray. Op het Peel•Dancers toernooi komen ruim 360 deelnemers van 11 deelnemende verengingen en er worden 105 dansen uitgevoerd. Er is een speciale klasse waarin een G-groep start in de show karakter special klasse. Al met al belooft het een gezellige dag te worden met vele schitterende dansuitvoeringen, maar voornamelijk veel dansplezier.

De twee solisten van Wijkvereniging Landweert in Venray mogen de spits afbijten in de categorie garde solo junioren klasse. Zij starten om 09.30 uur. De jongste wedstrijdgroep Shine zijn in de leeftijd van 7, 8 en 9 jaar. Ze oefenen iedere week erg hard om hun garde-pasjes onder de knie te krijgen. Shine komt uit in de garde polka minioren klasse. Zij starten om 11.15 uur. Dezelfde danseressen dansen in de modern groep junioren genaamd Shadow. Deze groep danst voor het eerst dit dansseizoen en start om 12.55 uur in blitsende nieuwe pakken. De danseressen van Wijkverenging Landweert dansen in garde polka junioren klasse genaamd Happinezz en starten om 11.30 uur. De groep bestaat uit 8 meiden in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar. Ze nemen dit seizoen voor het eerst deel aan wedstrijden onder de naam van DV Peel•Dancers.

In de middag danst soliste Anne Konings in de jeugdsport klasse om 15.55 uur. De soliste Zoe Bussers van Wijkverenging Landweert danst in dezelfde categorie. De volgende garde groep Divine in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar, komt uit in de categorie garde polka jeugd sport klasse om 17.30 uur. Als laatste is er nog de modern groep Vibe. Zij komen uit in de categorie show modern hoofd sport klasse en starten om 19.05 uur. Een show dansgroep met 15 fanatieke meiden in de leeftijd van 14 t/m 30 jaar uit Ysselsteyn en omstreken.

Tijdens het toernooi worden er verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen.

De dansvereniging heeft de laatste jaren haar vleugels gespreid. Zo dansen de garde danseressen van Wijkvereniging Landweert onder de naam van dansverenging Peel∙Dancers en is de modern groep Vibe samengesteld door jeugdigen uit zowel Ysselsteyn als de Mortel.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website: peeldancers.nl of via de facebookpagina van DV Peel∙Dancers.