Jumbo-Visma trekt naar de Tour de France met Mike Teunissen,

Jumbo-Visma trekt naar de Tour de France met Mike Teunissen,

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft dit jaar maar drie Nederlanders geselecteerd voor haar Tourploeg waaronder Mike Teunissen uit Ysselsteyn.

De Nederlandse formatie rekent op de rappe sprintbenen van Dylan Groenewegen en voor het klassement op Steven Kruijswijk. Beide kopmannen worden ondersteund door Mike Teunissen, Amund Grondahl Jansen, Tony Martin, George Bennett en Tourdebutanten Wout van Aert en Laurens De Plus.

Met name de naam van Van Aert is verrassend. Na zijn sterke voorjaar met podiumplaatsen in Strade Bianche en de E3 BinckBank Classic rijdt de Belg momenteel het Critérium du Dauphiné. “Wout is klaar voor de volgende stap”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Hij is een versterking voor ons team. Hij reed niet teveel koersdagen en Wout heeft zich ideaal voorbereid. Na de Tour rijdt hij de Prudential Ride en daarna start de voorbereiding op het crossseizoen.”

Robert Gesink is er niet bij. De ervaren Nederlander had afgelopen maand de Giro d’Italia moeten betwisten, maar een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik besliste anders. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen en bekken en moest onder het mes. Sindsdien hervatte hij nog niet de competitie en naar nu blijkt maakt hij ook geen deel uit van de Tourselectie.

Bron: 
Jumbo-Visma
Foto: 
teamjumbovisma