Mike Teunissen pakt eindzege in de vierdaagse van Duinkerke

Mike Teunissen uit Ysselsteyn heeft de eindzege gepakt in de Vierdaagse van Duinkerke. Teunissen zag in de slotrit naar Duinkerke zijn leidende positie niet in gevaar komen. Doordat Dylan Groenewegen in de slotkilometer zijn benen stilhield wist hij ook de slotrit te winnen.

Een kopgroep van zes kleurde een troosteloze en regenachtige dag in de regio Duinkerke. Elmar Reiners was mee namens Roompot-Charles. Met hem mee waren Damien Touzé, Fredrik Frison, Daniel Hoelgaard, Przemyslaw Kasperkiewicz en Mihkel Raïm. Het peloton volgde op anderhalve minuut.

Jumbo-Visma controleerde de ontsnapping en wist dat perfect te timen. De Nederlandse ploeg hield klassementsleider Mikte Teunissen en sprinter Dylan Groenewegen goed van voren op het moment dat zij op drie kilometer van de finish met Reinders de laatste vluchter grepen.

In de slotkilometer kwam de Jumbo-Visma-trein weer op de rails. Er was zelfs een plannetje uitgestippeld bij de Nederlanders. Op het moment dat Teunissen de sprint aan leek te gaan trekken voor Groenewegen, hield laatstgenoemde zijn benen stil. Direct had Teunissen een gat, dat hij niet meer weggaf. Als klap op de vuurpijl sprintte Groenewegen nog naar de tweede plek

Bron: 
Wielerflits