In de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse H, dat vooral gaat tussen Erp en SSS’18 en mogelijk ook Real Lunet uit Vught, heeft Overloon overtuigend gewonnen van Sp. Irene uit Tegelen met 0-3.

Maar ook Erp won overtuigend tegen Helvoirt met 1-5. Zondag as is de belangrijke wedstrijd tussen, Erp en SSS’18 in Erp. Bij winst van wie dan ook is het kampioenschap zo goed als zeker. Nu heeft koploper Erp 48 punten en SSS’18 heeft 46 punten. Real Lunet heeft 44 punten. Alle andere ploegen zijn kansloos. Mocht SSS’18 verliezen dan spelen de Overloners nog altijd nacompetitie.

Reeds in de 15e minuut in de wedstrijd tegen Sp.Irene kon Koen Verlinden de stand op 0-1 zetten nadat in de 2e minuut een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar ook in die periode schoot Irene tegen de paal. Het was een open wedstrijd waarbij SSS’18 veel effectiever met de geboden kansen omging. Reeds in de 20e minuut was het Bas Joosten, die de 0-2 kon laten aantekenen, nadat daar vlak van te voren hij nog op de keeper schoot. In de 23e minuut kopte Cas Rutten nog over en verdween een corner van Irene weer opnieuw over de achterlijn zonder dat iemand de bal had aan kunnen raken. Nog even zag het publiek Koen Voesten de bal ineens op zijn slof nemen maar dat schot ging over.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Frits Thijssen werd bij een corner goed aangespeeld. Hij stormde op het doel af maar zijn schot ging over en voorlangs. Sp.Irene speelde best goed voetbal, maar de drive was duidelijk niet aanwezig. De laatste wedstrijd van het seizoen moeten zij nog spelen tegen Erp en SSS’18 moet dan nog thuis spelen tegen EVVC uit Vinkel. De 80e minuut was weer schitterend. De bal werd van achter over iedereen heen gespeeld en Koen Verlinden ontliep uitstekend de buitenspel val en kwam daardoor vrij voor de keeper. Die maakte volgens de scheidsrechter een overtreding en SSS’18 kreeg nog een strafschop. Dat betekende het tweede doelpunt van Bas Joosten, want hij is de man, die de strafschoppen neemt: 0-3.