SV Venray laat kans liggen om ZSV pijn te doen

SV Venray laat kans liggen om ZSV pijn te doen

Op het programma stond zondag de derby tussen SV Venray en ZSV, de nummer 2 van de 1e klasse D, op het programma. De volgende spelers van SV Venray stonden aan de aftrap; Frank Decker in de goal, achterin stonden van rechts naar links; Jordy Wismans, Robert Willemse , Roel Cornelissen en Rick Egelmeers, op het middenveld speelden Danny Pelzer, Stijn Brinkman, Bram Kersten en Jesse Rommen, in de aanval speelde Bram Vievermans en Armend Shala.

Voor de wedstrijd was er 1 minuut stilte voor Ingrid Leinders-Lucassen, moeder van speler Bram Vievermans, de mannen speelden met een zwarte rouwband. Sem Rutten was de pupil van de week en mocht het goede voorbeeld geven. Om 14.35 floot de scheidsrechter Killy Mandemakers voor het begin van de wedstrijd en SV Venray liet zien wat hun bedoeling was.

Ze begonnen goed aan de wedstrijd, kregen wat kansje en in de 17e minuut moest de keeper van ZSV handelend optreden na een kopbal van Jesse Rommen. Vlak daarna moest hij in actie komen bij een vrije trap van Stijn Brinkman. Toen was het de beurt aan ZSV maar Frank Decker wist zijn doel schoon te houden.

De wedstrijd was leuk om naar te kijken en na een fout in de verdediging van ZSV kwam Bram Vievermans alleen voor de keeper maar schoot op de keeper. Langzamerhand nam ZSV het initiatief over en de 10, Maarten Kuunders kreeg een goede kans.

In de 5e minuut van de 2e helft was het ZSV dat op voorsprong kwam; Roel Cornelissen maakte een overtreding aan de linkerkant van het strapschopgebied waarvoor hij geel ontving en uit de vrije trap die daarop volgde, was het Maarten Kuunders die vrij kon inkoppen; 0-1.
SV Venray kreeg daarna een grote kans via Armend maar zijn goede inzet werd knap uit het doel gehouden door de keeper.

De roodwitten probeerden een gelijkmaker te forceren door een aantal wissels toe te passen maar waren niet meer in staat de gelijkmaker te maken. ZSV verdedigde en kon gevaarlijk worden via een aantal counters.

Het bleef bij 0-1, SV Venray miste de kans om over ZSV te springen en een gelijkspel zou meer verdiend zijn geweest.

Verslag: Carl de Bruijn

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)