De voorinschrijving voor de tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray is geopend

De voorinschrijving voor de tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray is geopend

Over enkele maanden is het alweer zover: de tweede editie gaat van start! De tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) gaat plaatsvinden op 31 mei en 1 en 2 juni. 

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen en welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.

De wandelroutes zijn vernieuwd en zo gepland dat alle kerkdorpen van Venray hierin voorkomen en bovendien voorzien van voldoende sanitaire stops. Dit jaar is er op zondag (2 juni) ook een 5 km familie wandeltocht vooral bedoeld voor (groot) ouders en hun (klein) kinderen.

In samenwerking met het Gehandicapten Platform Venray (GPV) organiseert de organisatie op zondag 2 juni zeker een en mogelijk twee routes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. De afstanden zijn 5 en eventueel 10 km. De routes worden uitgezet door het GPV die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren.

Daar waar mogelijk zullen de wandelroutes van 5 en 10 km aan de basis staan van deze routes en daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel zullen er alternatieven worden gemaakt. Het zijn dus, deels, andere routes dan die van de wandelaars.

Van het inschrijfgeld gaat 25% naar ons goede doel: Stichting ALS Nederland.
U kunt zich inschrijven via wandelevenementvenray.nl/inschrijven/ Hier kunt u nog meer informatie over deze tweede editie terugvinden.