Zondag 7 oktober vond in Venray de 5e editie van de Venrayse Singelloop plaats. Dit was tevens het eerste lustrum, en daarvoor werd extra uitgepakt door de organisatie.

Na maanden voorbereiding gaf Wethouder Jan Loonen het allereerste startschot van de dag, met de wandeltocht van 20 km. De Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop was onder het stralende zonnetje een groot succes, met een record van maar liefst 1.813 deelnemers.

De Venrayse Singelloop is een begrip in Venray, zo bewees ook weer de 5e editie van het evenement op zondag 7 oktober. Opnieuw werd een record behaald op het aantal voorinschrijvingen van deze bijzondere dag. Met 1.517 deelnemers steeg het aantal voorinschrijvingen met 41 ten opzichte van vorig jaar. Uiteindelijk kwamen hier nog 296 inschrijvingen bij op de dag zelf en werd wederom een record verbroken met 1.813 deelnemers in totaal.

Naast de diverse hardloop- en wandeltochten was er ook meer dan genoeg aandacht voor de sfeer op het plein. De kleintjes vermaakten zich goed op het aanwezige springkussen of bij de stand met glitter tattoos. Het publiek werd vermaakt met een aantal optredens van onder andere Dizzy Dance en twee jonge zangeressen: Jessie Raateland en Janneke van Gassel.

Voor zowel de startschoten als de prijsuitreikingen kon de Venrayse Singelloop rekenen op steun van een aantal bekende Venraynaren die het evenement een warm hart toedragen. Wethouder Anne Thielen heeft het startschot gegeven voor de 5 en 10 kilometer hardlopen, en YouTuber Dylan Haegens gaf het startschot voor de kinderlopen en deelde tevens verschillende prijzen uit. Ook Utopia deelneemster Beau Nellissen droeg haar steentje bij met het uitreiken van de hardloopprijzen.

Dit jaar was Stichting Leergeld wederom het goede doel van de Venrayse Singelloop. Deze stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, en biedt daarom kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Na afloop van de Singelloop heeft de organisatie een cheque van maar liefst € 4.000 aan Stichting Leergeld mogen aanbieden.

Een evenement van deze omvang kan uiteraard niet bestaan zonder de steun van vrijwilligers. De organisatie van de Venrayse Singelloop wil de vele vrijwilligers dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat zij volgend jaar wederom het evenement komen ondersteunen! Ook danken zij natuurlijk de sponsoren, vrienden van en de Gemeente Venray die met hun gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Zonder de bijdrages van deze partijen was dit evenement niet mogelijk geweest.

Foto
Venrayse Singelloop