3-jarige Ruben Sanders 'Fan van het Jaar' tijdens jaarlijkse Fanclubdag Wout Poels

3-jarige Ruben Sanders 'Fan van het Jaar' tijdens jaarlijkse Fanclubdag Wout Poels

De 3-jarige Ruben Sanders uit Blitterswijck is zondag tijdens de jaarlijkse Fanclubdag van wielrenner Wout Poels winnaar geworden als ' Fan van het Jaar' tijdens het spel Goed of Fout.

De kandidaten moesten bij elk goed of fout antwoord of een groene of een rode velletje papier omhooghouden. Ruben Sanders deed dit het beste (wel een beetje geholpen door zijn vader). Ruben won als prijs een wielrenshirt van Wout Poels. Hij werd hiermee de jongste ooit, die de titel op zijn naam schreef. Deze kreeg hij uit handen van Wout Poels. Toen speaker Kevin Wolters de kleine fan vroeg wie die sportman tegenover hem is zei hij: “Dat weet ik niet”.

De Fanclubdag vond in Blitterswijck, de voormalige woonplaats van Wout Poels plaats. Op en rond het dorpsplein van Blitterswijck en in clublokaal café De Zwart waren er voor jong en oud vele activiteiten.

Nieuw is dit jaar dat op het dorpsplein was een heuse mobiele MBX-crossbaan, een zogeheten pump track, waar jong en oud onder toeziend oog van instructeurs een rondje konden wagen. Bulten en kuilen volgden elkaar snel op. Het was voor jong en oud van elk niveau een enorme kick om te ervaren hoe het is om over een pump track te rijden.

’s Morgens begon de dag om met een E-bike Dekkers tweewielertocht gevolgd door een toertocht van 60 km met Wout Poels. Er was weer een springkussen en een meet en greet met Wout Poels. Hij werd ook gehuldigd door wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray.

Wout Poels zet met zijn internationale prestaties Venray als sportgemeente goed op de kaart, aldus Thielen. Ze memoreerde het feit dat ze een week eerder met de fans van Wout naar het WK Innsbruck is geweest. Daar heeft ze genoten van topsport en de manier waarop de fans van Wout zich inzetten om de Blitterswijckse topsporter aan te moedigen.Thielen feliciteerde Wout met zijn fantastische uitslagen dit jaar en bood hem het wapen van de gemeente Venray aan in chocolade.

De renner heeft nu enkele weken vakantie. Begin 2019 rijdt hij voor de eerste keer de Tour Down Under in Australië.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)