Waar ‘normaal’ het seizoen voor de Overloonse formatie begint met een wedstrijd tegen rivaal Volharding, startte de ploeg dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen het onbekende Real Lunet uit Vught. Veel mensen waren vanwege het natte weer thuis gebleven en misten daardoor een hoop –mooie- doelpunten. Het was billenknijpen tot de laatste seconde, maar uiteindelijk sleepte de thuisploeg de punten binnen.

De eerste 20 minuten waren voor de Overloonse ploeg. Met fris, aanvallend spel werd de tegenstander overrompeld. Na deze ‘blitz’start stond er een nooit verwachtte 3-0 score op het bord. Nadat Koen Verlinden in de 5de minuut alleen voor doelman De Vries verscheen en de bal net iets te ver van zijn voet liet springen zodat deze nog kon redden, was het 2 minuten later wel raak. Een strakke, scherpe voorzet van Bas Joosten werd door een Lunet speler achter de eigen doelman geschoven: 1- 0.

In de 15de minuut rondde Koen Verlinden een mooie aanval effectief af: 2 – 0, en 5 minuten later scoorde dezelfde speler: weer op aangeven van Bas Joosten zijn mooiste treffer: 3 – 0. Toeschouwers keken vanonder hun paraplu verbaasd naar elkaar, maar het was echt 3 – 0. Het grote minpunt was dat de voorzet van Bas zijn laatste balcontact was want hij moest geblesseerd het veld verlaten.

Het leek een makkelijke middag te worden, maar daarvoor herbergde de Vughtse ploeg te veel kwaliteit. Deze ploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. Met technisch verzorgd spel probeerden ze hun gevaarlijke spitsen in stelling te brengen en dat lukte steeds beter. In de 30ste minuut was het Yasin Uluman die de 3 – 1 maakte en in de 42ste minuut schoot de andere spits –Jaouad Chraou- schitterend raak, zodat de stand er ineens heel anders uit zag. Het publiek en de spelers waren blij met het rustsignaal, maar niet gerust op het vervolg.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Waar iedereen gedacht had dat Real Lunet meteen vol gas zou geven kwam (gelukkig) wat bedrogen uit. Wel moest SSS doelman Thomas Massop in de 50ste minuut redding brengen op een strakke schuiver. De Vughtse ploeg hanteerde te veel de lange bal. Overloon kwam er wel steeds moeilijker uit en de kans op 3 – 3 leek groter dan die op 4 – 2.

Toch gebeurde het laatste. Koen Verlinden ontfutselde in de 68ste minuut de rechtsback van Real Lunet de bal en scoorde schitterend. Zijn derde en Overloons vierde: 4 – 2. Dit leek ‘kat in t bakkie’ maar Lunet bleef aandringen. In de 85ste minuut scoorde Yasin Uluman wederom de aansluittreffer: 4 – 3. De Overloonse ploeg zat er bijna doorheen maar met een geweldige inzet werden de eerste 3 punten over de streep getrokken.

Volgende week moet Overloon naar de andere promovendus in deze klasse, Berchem Sport.

Verslag: Martien Manders