Fanclubdag Wout Poels met mobiele BMX crossbaan

Fanclubdag Wout Poels met mobiele BMX crossbaan

De jaarlijkse fanclubdag van SKY-toprenner Wout Poels uit Blitterswijck vindt plaats op zondag 7 oktober. Op en rond het dorpsplein van Blitterswijck en in clublokaal café De Zwart zijn voor jong en oud vele activiteiten.

Nieuw is dit jaar dat op het dorpsplein een heuse mobiele MBX-crossbaan, een zogeheten pump track, wordt opgebouwd waar jong en oud onder toeziend oog van instructeurs een rondje mag wagen. Bulten en kuilen volgen elkaar snel op. Het is voor jong en oud van elk niveau een enorme kick om te ervaren hoe het is om over een pump track te rijden.

Er is weer een gevarieerd programma samengesteld. ’s Morgens begint de fanclubdag om 11.30 uur met een E-bike Dekkers tweewielertocht gevolgd om 12.00 uur met een toertocht van 60 km met Wout Poels (deelnemers verplicht racefiets en helm). Het feestprogramma start om 14.00 uur op het dorpsplein en wordt gepresenteerd door Kevin Wolters. Er is weer een springkussen, meet en greet met Wout Poels, huldiging door wethouder Anne Thielen van Venray en de bekende quiz wie wordt fan van het jaar.

Een van de hoogtepunten van de fanclubdag is de traditionele kinderrace “rondje Blitterswijck” rond de klok van half vier. Kinderen tot en met groep 8 mogen op steppen, driewielers en (loop)fietsen meedoen en samen met Wout Poels enkele rondjes rond de kerk fietsen. “Het gaat niet om te winnen. Meedoen is belangrijker dan winnen”, is het credo van de fanclub. In café De Zwart, het clublokaal van de fanclub, worden filmbeelden getoond met hoogtepunten van het afgelopen seizoen van SKY renner Wout Poels.

De entree is gratis.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)