Als de zomer op zijn einde loopt, is het weer tijd voor de SGW/Eventing wedstrijd in Ysselsteyn voor zowel paarden als pony’s. De opzet van dit evenement is om voor iedereen een zo mooi mogelijke wedstrijd te organiseren. Waarin snelheid, concentratie en spanning volop aan bod komen.

Dit jaar zal er op zaterdag ook een kennismakingsrubriek worden georganiseerd voor ruiters en amazones tussen de 4 en 12 jaar. Deze combinaties rijden binnen een omheinde omgeving een kennismakingscross over hindernissen van 10 tot 60cm. Tevens worden er op zaterdag de klassen B en L van het Limburgs Kampioenschap voor pony’s verreden en op zondag de klasse M. Voor de jeugd is er nog meer te beleven, zoals springen op het springkussen en graven in de grote zandbak!

Op zaterdag en zondag verschijnen ook de paardencombinaties aan de start. Als eerste zullen zij een dressuurproef moeten verrijden en daarna het springparcours afleggen. Vanaf ongeveer 09.30 uur zal er, zowel op zaterdag als op zondag, gestart worden in de cross-country. Zoals de naam al zegt is dit een parcours dwars door het bos, waarbij zoveel mogelijk natuurlijke hindernissen gesprongen moeten worden en dit binnen de ideale tijd.

Tevens strijden diverse pony- en paardenruiters om de Bavaria Eventing Trophy en de Audax Media Pony Throphy. In Ysselsteyn heeft iedereen de laatste mogelijkheid om zijn of haar beste beentje voor te zetten en daarmee te stijgen in het klassement.

Voor het slagen van deze wedstrijddagen is de organisatie afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers, die zich ieder jaar weer spontaan beschikbaar stellen. Ook is men dank verschuldigd aan de diverse grondeigenaren, sponsoren en de Gemeente Venray.

Enthousiast geworden? Kom dan op 6 en 7 oktober naar SGW Ysselsteyn, iedereen is van harte welkom!

Foto
Marissa Weemen