Hardnekkige knieblessure: Dirk Marcellis (30) stopt per direct met voetballen

in
Hardnekkige knieblessure: Dirk Marcellis (30) stopt per direct met voetballen

Wegens een hardnekkige knieblessure heeft Dirk Marcellis (30) besloten per direct te stoppen met voetballen. De als laatste bij PEC Zwolle spelende Marcellis speelde 97 officiële wedstrijden voor PEC en drie interlands voor het Nederlands elftal.

De in Horst geboren Marcellis speelde twee weken geleden tegen Utrecht zijn laatste wedstrijd voor de Zwolse club. In de eerste helft speelden de knieklachten, waar hij vorig seizoen en in de voorbereiding ook alweer hinder van ondervond, opnieuw op. Hij kondigde daarop - halverwege - in de kleedkamer geëmotioneerd al zijn afscheid aan, meldt De Stentor. Artsen gaven hem het advies om te stoppen.

De speler met Venrayse roots kwam ook uit bij PSV, AZ en NAC Breda. Voordat Marcellis op tienjarige leeftijd naar PSV kwam, speelde hij voor amateurclub RKSV Wittenhorst en VVV-Venlo. Op 11 april 2007 debuteerde Marcellis voor PSV tijdens de kwartfinale voor de UEFA Champions League tegen Liverpool FC op Anfield. Hij werd in deze wedstrijd met een rode kaart weggestuurd, maar kreeg bij het verlaten van het veld een staande ovatie van de aanhang van Liverpool. Op 6 oktober 2007 debuteerde hij in de competitie thuis tegen Willem II.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)