De maand september staat in het teken van Venray Beweegt: Sportember

De maand september staat in het teken van Venray Beweegt: Sportember

De maand september staat in het teken van Venray Beweegt: Sportember. Gedurende deze hele maand vinden diverse sportieve activiteiten plaats in de gemeente.

En veel sportaanbieders zetten in september hun deuren open voor niet-leden die gratis mogen kennismaken. Venray Beweegt stimuleert daarmee alle inwoners van de gemeente om te gaan bewegen én een gezonde leefstijl aan te nemen.

Op woensdag 5 september is de officiële opening van Sportember. Wethouder Anne Thielen krijgt die dag de leefstijlgids uitgereikt. Dit magazine biedt allerlei informatie over sportaanbieders, sportieve evenementen en een gezonde leefstijl. Alle abonnees van een Venrays weekblad krijgen de gids gratis thuisgestuurd. Op 5 september start ook de Sportgala-challenge: 100 dagen bezig zijn met een gezonde uitdaging tot aan het Sportgala op 17 december.

Op www.venraybeweegt.nl/sportember staat het complete aanbod en kunnen inwoners zien bij welke sportaanbieders ze terecht kunnen. Naast diverse trainingen en gratis lessen, worden er ook leuke activiteiten georganiseerd.

Zoals:
op 8 september: de Vrijwilligersmarkt
op 18 september: de Sportochtend voor ouderen bij TTV Red Stars
op 19 september: start Kinderstreetleague
op 29 en 30 september: Weekend Gezonde Sportkantine
Op 7 oktober wordt Sportember afgesloten met de Venrayse Singelloop.

Tijdens Sportember is van 15 tot en met 29 september de Nationale Sportweek. De voorgaande jaren deed Venray Beweegt ook al mee aan de Nationale Sportweek. Die week laten ze zien wat voor gezondheids- en beweeginitiatieven er zijn in de gemeente Venray.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)