Jaarlijkse Schoolatletiekdag van ATV Venray op zondag 23 september

 Jaarlijkse Schoolatletiekdag van ATV Venray op zondag 23 september

ATV Venray organiseert op zondag 23 september onder het motto: " Bewegen met plezier" haar jaarlijkse Schoolatletiekdag voor de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Venray en omliggende gemeenten.

De jongens en meisjes worden ieder ingedeeld in teams per schoolgroep 3 / 4, groep 5/6 en groep 7/8. De onderdelen op deze atletiekdag zijn 40 of 60 meter sprint, verspringen, 400 meter, vortexwerpen en medicienbal-stoten. Ook dit jaar worden deze onderdelen uit het "Athletic Champs"-programma van de nationale Atletiek Unie beoefend. Daarbij is er in kortere tijd meer sportieve actie voor de deelnemers.

Het aantal deelnemers per school is onbeperkt. Voor de school met de hoogste klassering is een wisselbeker beschikbaar. Bovendien krijgen de drie beste leerlingen per schoolgroep een plekje op het podium en een medaille. Alle deelnemers ontvangen een certificaat met daarop vermeld de behaalde resultaten.

Ook dit jaar zullen weer 4 x 60 meter estafettes zullen worden gelopen. Iedere school kan hiervoor met een of meer teams inschrijven. De samenstelling van de estafetteteams is vrij maar er mogen maximaal twee jongens per estafetteteam deelnemen. Voor de beste schoolteams zijn per leeftijdsgroep aparte prijzen beschikbaar.

Via de scholen kan tot en met maandag 17 september worden ingeschreven. Na-ingeschreven kan worden op de wedstrijddag van 09:30 – 10:00 uur in het clubhuis van ATV Venray, nabij de atletiekbaan.

De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en zijn om ongeveer 14:30 uur afgelopen, waarna de prijsuitreiking plaats vindt. De wedstrijden worden gehouden op de atletiekbaan op Sportpark De Wieën in Venray.