Stef van Asten nieuwe trainer van SV Merselo gaat aan de slag

Stef van Asten nieuwe trainer van SV Merselo gaat aan de slag

In het begin van dit jaar werden de handtekeningen al gezet, en verbond Stef van Asten uit Westerbeek zich als trainer voor één seizoen aan SV Merselo uitkomend in de Vijfde Klasse.

De optie om het hierna te verlengen werd eveneens opgenomen. Van Asten komt over van Sambeek, eveneens een vijfdeklasser die hij drie seizoenen onder zijn hoede had. Op donderdag 23 augustus staat hij voor het eerst als trainer bij een officiële wedstrijd met zijn team in Merselo op het veld. De start van de Venray Cup. Merselo speelt dan bij SV United tegen zowel de thuisploeg als tegen Venray 3 de poulewedstrijden. Op zaterdag 25 augustus worden de finale rondes gespeelt op het sportpark van Venray.

Stef van Asten heeft zijn trainersloopbaan opgebouwd door stage te gaan lopen bij VVV Venlo, waar hij zowel assisteerde bij de C1 en de B1, alsmede het gehele jeugdplan van VVV. Tevens was hij trainer-coach van de B 1 en de A1 van St. Anthonis. Ook in Overloon werkte hij aan zijn loopbaan door daar de B1 te trainen en te coachen. Hierna volgde dus Sambeek als eerste “grote” klus.

De 30-jarige Westerbeker was als speler actief bij Westerbeekse Boys, Volharding en SV DSV. Met het diploma van de CIOS op zak, en ook bevoegd is om als leraar aardrijkskunde aan de slag te kunnen gaan, runt hij nu een zeugenbedrijf in Westerbeek.

Merselo is blij met zijn komst, en zijn nog jeugdige ideeën en plannen passen perfect bij de nog erg jonge ploeg die hij in Merselo tegenkomt.SV Merselo en Stef van Asten, hebben het volste vertrouwen erin dat ook het komend seizoen Merselo in het linker rijtje zal meedoen voor een mooie eindklassering.