In Ysselsteyn wordt dit jaar voor de 30ste keer de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd georganiseerd door ‘Menvereniging Peel en Maas’. Deze tweedaagse wedstrijd zal op zaterdag 11 en zondag 12 augustus plaatsvinden op de hoek Rouwkuilenweg – Pottevenweg te Ysselsteyn.

Voor de samengestelde menwedstrijd ‘30 jaar SWM Ysselsteyn’ mag Menvereniging Peel en Maas maar liefst 95 aanspanningen welkom heten in de dressuur/vaardigheid. Op zaterdagochtend vanaf 8.30 uur gaat het programma van start met de dressuurproef. Hierna gaan de menners zich voorbereiden op het volgende onderdeel, de vaardigheid. Zondagochtend wordt wederom op tijd gestart voor de marathon. Met een zestal hindernissen, gelegen in het bosrijke gebied van Ysselsteyn.

De organisatie verwacht een warm en zonnig weekend, waarbij de waterbak enige verkoeling zal geven. Aan de start verschijnen enkel-, dubbel- en vierspan paarden en pony’s, met zowel recreanten als wedstrijdrijders op de bok.

De entree voor de wedstrijd is gratis en er is volop gelegenheid voor gratis parkeren van auto’s en fietsen kort bij het hoofdterrein. U kunt beide dagen genieten van verschillende aanspanningen. Tussen de hindernissen op de hoek Rouwkuilenweg – Pottenvenweg is de consumptietent met zicht op alle hindernissen, waar u kunt genieten van een hapje en/of drankje. Tussen 11.00 en 16.00 uur is een ideale tijd om te genieten van een veelzijdig en afwisselend onderdeel van de aangespannen paardensport.

Foto: In actie ziet u Bram Chardon op een van de wedstrijden in Ysselsteyn.

Foto
Cor van Dee