Scheidsrechter Pol van Boekel had de wereldprimeur door een penalty in te trekken nadat hij videobeelden had bekeken. Dat gebeurde op 25 januari 2017 tijdens het bekerduel tussen FC Utrecht en Cambuur. De scheidsrechter kreeg hierop enkel positieve reacties.

Van Boekel had de tussenkomst van de videoref niet nodig, want hij keek zelf naar de herhaling op een beeldscherm langs de lijn. De videoref speelt nu tijdens het WK in Rusland een belangrijke rol. Van Boekel is al jaren voorstander van de videoref.

Je zou denken dat beelden niet liegen en dat de videoscheids die ze moet bekijken niks fout kan doen. Toch is er veel over te doen. Volgens Van Boekel in het Omroep Brabant programma Brabants Bont zou dat er mee te maken kunnen hebben dat er niet altijd een door de wol geverfde collega op het schermpje zit te kijken. “Je moet je afvragen of het WK een goed moment was om er mee te beginnen”, zegt hij.

Wat hem betreft mag de videoref nu in elke competitie worden ingevoerd. "Elke scheidsrechter probeert de perfecte wedstrijd te fluiten. Maar soms zie je dingen niet. Als je dan in je oortje hoort dat je niet de goede beslissing hebt genomen is de weg naar het schermpje heel lang. En je voelt je heel zwakjes als je een beslissing terug moet draaien. Maar het is altijd beter dan dat je achteraf moet vaststellen dat je iets fout hebt gedaan”, aldus Van Boekel op Omroep Brabant.

Bron
Omroep Brabant
Foto
Marion Minten (Omroep Venray)