Vlak voor de opening van de kermis in Merselo vindt dit jaar op zaterdag 30 juni voor de negende keer een stratenloop plaats. Het parcours gaat over verharde wegen in Merselo en - voor de langere afstanden- het landelijke buitengebied van Merselo.

Dit jaar is er voor het eerst de mogelijkheid teams van 4 personen ouder dan 16 jaar (met minstens 1 vrouw) in te schrijven voor de estafette! De ploeg moet 4 maal de 1200 meter door de Merselose straten lopen.

Eindelijk een mooie kans om met je gezin/ familie / vrienden of collega's te laten zien dat je een goede teamprestatie kunt leveren. En misschien wel de beste bent!
Voor elk lid van de beste 3 teams is er een medaille en voor het winnende team de Sport-2000-wisselbeker!!

De wedstrijden die in samenwerking met ATV-Venray worden georganiseerd, starten om 17.30 uur voor de jeugd t/m 6 jaar (400 meter) direct gevolgd door de prijsuitreiking.

Om 17.50 start de jeugd van 7 t/m 9 (800 meter) en om 18.10 starten de 10 t/m 15 jarigen voor de 1200 meter-loop. De 1200 meter lopers worden op geslacht en leeftijd ingedeeld (10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar). Ook hier direct na afloop de prijsuitreiking.

Om 18.25 gaat de ploegen-estafette voor de eerste keer van start. Om 19.00 uur starten de dames en heren vanaf 16 jaar. Zij kunnen kiezen tussen de 5 km en 10 km loop. De prijsuitreiking voor deze groep staat gepland voor 20.00 uur.

Er zijn prijzen voor alle genoemde categorieën waarbij er zowel voor de dames als de heren aparte prijzen zijn. Er is een aparte verrassing voorzien voor de man/ en of vrouw die het 10 km record van de Merseloop verbetert. Elles Beumers uit Breda heeft het record voor de 10 kilometer sinds 2014 bij de vrouwen (41.04) en Jeroen Kramer uit Zaandam sinds 2016 bij de heren voor de 10 kilometer (34:28).

Parkeren en douchen is mogelijk bij Sportpark de Vloet. Aanmelden, start en finish zijn in het centrum van Merselo bij Den Tommes.