De Venrayse jeugddarter Karsten Boelens is afgelopen weekend tijdens het NJKT met zijn team Nederlands kampioen bij de Aspiranten geworden. Dat is een jeugdteamtoernooi vanuit de Nederlandse Dart Bond.

Op de Nederlandse ranking eindigde hij dit jaar als vijfde op de Nederlandse ranking bij de Aspiranten. Karsten dart bij de KDO in Eindhoven omdat die bond een goede begeleiding heeft voor jeugd en aspiranten. Het was een bewuste keuze van hem om daar heen te gaan.

De jonge darter wordt begeleid door Ruud Tijssen en Tharsissia Werinussa.

Karsten gaat het komend jaar de NDB rankingen af. Hij gaat ook LACO gooien. Dit is de tweede beste landelijke competitie vanuit de NDB. Boven de LACO komt de Super League. Het komende jaar gaat de Venraynaar ook enkele internationale toernooien af.

Karsten Boelens presteert goed als aspirant op hoog niveau in de dart wereld .

Foto
Ramses Boelens