Nadat vorige jaren de online inschrijving voor deelname aan het Venrayse toernooi in minder dan 15 minuten volliep met 1500 judoka’s is er dit jaar voor gekozen om de inschrijftermijn van 1 januari t/m 31 maart 2018 open te stellen, ongeacht het aantal inschrijvingen.

De clubs waren van tevoren geïnformeerd dat inschrijving nog geen garantie was voor een definitieve deelname. Na sluiting dit jaar van de inschrijftermijn waren er maar liefst 2200 judoka’s uit meer dan 30 landen geregistreerd. Alle ingeschreven clubs kregen van de organisatie na de registratietermijn een opgave van het aantal definitief toegewezen plaatsen tot een totaal maximum van 1500 deelnemers.

De clubs moesten nu dus een selectie maken uit de door hun aanvankelijk opgegeven judoka’s. Naast deze selectie door de clubs waren echter wildcards voor judoka’s die bij hun Nationale Kampioenschap dit jaar een podiumplek behaalde en voor de winnaars van ons toernooi van vorig jaar.

Dit zorgde ervoor dat de kwaliteit van het deelnemersveld nog hoger werd en ook het Internationale karakter van het toernooi gewaarborgd kon blijven of zelfs versterkt. Deze inschrijfmethode kan geen enkele toernooi organisatie zich veroorloven en is ook een bewijs van de enorme Internationale belangstelling voor het Venrayse toernooi.

Zo komen de judoka’s ook dit jaar weer vanuit vele Europese landen, maar ook vanuit andere continenten weet men de laatste jaren Venray te waarderen om de sterke bezetting van het toernooi en de goede organisatie.

Op zaterdagavond 2 juni vanaf 21.00 uur is er in de sporthal een bijeenkomst van sponsoren, officials, vrijwilligers en genodigden. Tijdens deze avond zijn Edith Bosch, Nederlands meest succesvolle dames judoka, zij behaalde 3 Olympische medailles (Athene 2004, Beijing 2008 en London 2012) werd Wereldkampioen en won tevens het TV programma Expeditie Robinson en de Belgische topjudoka Dirk van Tichtelt, bijgenaamd “de beer van Brecht” en winnaar van een bronzen medaille in de klasse -73 kg. op de laatste Olympische Spelen in Rio de Janeiro aanwezig.

Zij zullen beide de “Wall of Fame“ van het Venrayse toernooi die avond ondertekenen. Een eer die alleen is voorbehouden aan judoka’s die een Olympische medaille bezitten en in het verleden deelnemer waren aan het Venrayse judotoernooi.

Met de vele duizenden Buitenlandse en Nederlandse bezoekers zorgt het Venrayse toernooi ook dit jaar weer voor een uitstekende Venray en regio Promotie. De organisatie van het evenement is uiteraard alleen maar mogelijk mede door de hulp van de vele vrijwilligers. Zij zullen er ook dit jaar weer voor gaan zorgen dat de deelnemers en bezoekers een uniek judosport evenement tegemoet kunnen zien.

Op zaterdag 02 juni starten de wedstrijden voor jeugdjudoka’s van 8 t/m 14 jaar en op zondag 03 juni is het de beurt aan alle judoka’s van 15 jaar en ouder.
Beide dagen starten de wedstrijden om 9.00 uur en lopen de wedstrijden op zaterdag door tot 20.00 uur op zondag zal het toernooi om ± 18.00 uur weer worden afgesloten.