Het duurde heel lang maar uiteindelijk lukte het toch om een van de mogelijkheden te benutten. Qua kansen had het Overloonse team de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen. De diverse jeugdige invallers speelden prima mee en waren zeker geen verzwakking.

Door een vriendenweekend en blessures mochten Rick Verbruggen en Patrick van Mil hun opwachting maken in de basis. Hun inzet was goed en ze pasten zich prima aan. Helvoirt –de tegenstander- dacht minimaal 1 punt nodig te hebben om geen nacompetitie te hoeven spelen maar door de uitslagen van deze speelronde zijn er 6 ploegen die nog voor de nacompetitie plek in aanmerking komen, waaronder Helvoirt.

De eerste kans was nog wel voor Helvoirt. Een kopbal uit een corner verdween hoog over het Overloonse doel. In de rest van de eerste helft hoefde de SSS’18 doelman niet handelend op te treden. Helvoirt creëerde geen kansen. De eerste echte Overloonse kans kwam in de 12de minuut. Een kopbal van Koen Voesten belandde via de grond op het dak van het doel. Een veel grotere kans kreeg Koen Verlinden 2 minuten later maar zijn schot van zeer dichtbij ging voorlangs.

Aanvallend was Helvoirt machteloos en beide Koenen hadden in de 26ste en 30ste minuut de kans de score te openen maar de kopbal ging nipt over en een strak schot van de Overloonse topscorer werd ten koste van een corner gered door de Helvoirt doelman. In de 44ste minuut moest de Helvoirt doelman geblesseerd het veld verlaten en leek Overloon op voorsprong te komen via een prima schot van Koen Voesten. De keeper reageerde niet maar de bal ging rakelings naast.

De tweede helft werd Rick Verbruggen vervangen door een andere jongeling (Hendrik Verstraaten) die zich ook zonder probleem aanpaste. In de 53ste minuut werd een inzet van Overloon kant van de doellijn gekopt en 2 minuten later produceerde Koen Verlinden een rollertje waar een schot verwacht werd.

Er ontstonden een paar hachelijke momenten in het Helvoirtse strafschop gebied, maar deze periode kwamen ze schadevrij door. En als je zelf niet scoort kan het aan de andere kant zo maar mis gaan. In de 74ste minuut kreeg Helvoirt een dot van een kans maar de bal ging voorlangs.

Koen Verlinden was de hele wedstrijd dreigend en op zoek naar die ene treffer. Deze kwam er in de 85ste minuut na een individuele actie. Zijn stuiterbal was de Helvoirt doelman te machtig: 0 – 1. Helvoirt zette aan met de moed der wanhoop en pompte de bal een paar keer in het Overloonse strafschop gebied, maar kansen ontstonden er geen meer. Overloon won verdiend.

27 mei is de laatste wedstrijd in 2H. SSS’18 sluit af met een thuiswedstrijd tegen Erp. Daarna kan men zich storten op de festiviteiten vanwege het 100-jarig bestaan.

Verslag: Martien Manders

Foto
Albert Hendriks