Het circuit is uitgezet, de frietjes en hamburgers zijn geregeld, alle medewerkers kennen hun taak en de rijders hebben nog eens extra goed getraind. Met andere woorden: MAC Wanssum is er klaar voor!

Dit weekend, op zaterdag 26 en zondag 27 mei, vindt de jaarlijkse motorcrosswedstrijd in Wanssum weer plaats. Rijders uit alle streken zullen naar het dorp afreizen om punten te scoren voor hun kampioenschap van Motorsport Organisatie Nederland.

Het circuit in Wanssum is uniek. In de motorcrosswereld komt het absoluut niet iedere week voor dat er een wedstrijd gereden wordt midden in het dorp tussen voetbalvelden door. Dat het ieder jaar weer lukt om een mooi evenement op te zetten, is dan ook iets waar de organisatie trots op mag zijn.

Vele van de eigen MAC Wanssum-leden komen zowel op zaterdag als op zondag in actie. Op zaterdag is traditiegetrouw een jeugdwedstrijd! Daarbij heeft de organisatie verschillende klassen op het programma staan, waaronder ook quads en zijspannen. De wedstrijden beginnen met de 50cc minimotoren, waarbij Stan Pijpers aan het starthek zal staan. Met zijn 6 jaar is hij een van de jongste rijders!

De MX2 Jeugd is ‘hoogste’ jeugdklasse, waarin Britt Jans-Beken, Juup Tax, Joey van der Zanden, Kimberly van der Aa, Kevin en Amber Simons zullen deelnemen. Tot slot is er een vrije klasse waar verschillende leden van MAC Wanssum zullen rijden als training voor de wedstrijd van zondag, aangemoedigd door hun eigen publiek natuurlijk!

Op zondag staan er 6 nationale klassen klaar. Motoren die deze dag rijden hebben een cilinderinhoud variërend van 125cc tot 450cc. In bijna elke klasse heeft de organisatie eigen leden aan het starthek. Zo beginnen ze met Amber Simons en Britt Jans-Beken in de damesklasse en vervolgens hebben ze Dave Thielen, Stan Bongers en Diego Danelon in de MX2 Juniorenklasse.

Ook in de MX2 Seniorenklasse is MAC Wanssum goed vertegenwoordigd, daar rijden namelijk Juup Tax, Joey van der Zanden en Kevin Simons. Jules Deenen gaat van start in de MX open Nationalenklasse. Tot slot zal Tino Broere de eer hooghouden tussen de Inters, helaas raakte Bart Pijpers in zijn laatste wedstrijd geblesseerd.

Beide dagen zullen de wedstrijden beginnen rond de klok van 11.00 uur. Voor degenen die de trainingen ook willen zien; deze beginnen om 09.00 uur. Het volledige tijdschema is te vinden op macwanssum.nl.

Het circuit is gelegen in het centrum van het dorp Wanssum, bij sportpark de Meulebèèk. De entreeprijs op zaterdag is op vrijwillige basis, op zondag is de entree zoals gebruikelijk voor kampioenswedstrijden. Na 15.00 uur is de toegang gratis! Vanuit de dijken is het grootste gedeelte te overzien, maar let erop dat er enkel op de aangegeven plaatsen overgestoken mag worden. De hekken staan er voor de veiligheid van het publiek én de rijders.