Op maandag 14 mei keerden de volleybalsters van Jong Oranje ‘Back to School’. Maar liefst twaalf van de meest talentvolle Nederlandse speelsters bezochten in duo’s een basisschool in Nederland om een presentatie en een clinic te geven.

Honderden kinderen kwamen zo in aanraking met volleybal. De reacties van de kinderen, leraren, ouders én media waren zeer enthousiast.

Voor het Back to School project van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) keren alle Nederlandse internationals (volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal) terug naar hun basisschool of middelbare school om te vertellen over hun ervaringen in Oranje én om een clinic te geven.

De speelsters van Jong Oranje, die zich momenteel voorbereiden op het EK-kwalificatietoernooi in Griekenland (28 juni t/m 1 juli), waren maandag aan de beurt. De twaalf jeugdinternationals bezochten basisscholen in Venray, Ootmarsum, Breda, Groot Ammers, Krommenie en Zevenhuizen.

Veel speelsters bleken talent te hebben voor het leraarschap. Alsof ze nooit anders gedaan hadden brachten ze de kinderen de beginselen van volleybal bij, en vertelden ze uitgebreid over het leven van een topsporter. Vooral Smashball sloeg erg aan bij de basisschoolleerlingen.

Het Back to School-programma is onderdeel van de promotiecampagne ‘Join Volleybal’. Met Join Volleybal brengt de Nevobo, in nauwe samenwerking met verenigingen, gemeenten, scholen en andere volleybalaanbieders bijna 150.000 mensen in aanraking met volleybal.

Zo gaan bekende volleybalnamen het land in om clinics en presentaties te verzorgen, rijdt een unieke volleybalpromotiebus met gave volleybalattracties door het land en zijn er subsidies beschikbaar voor de organisatie van clinics en (open) toernooien door verenigingen, scholen en andere volleybalaanbieders met als doel het volleybalvirus in Nederland te verspreiden.