De oproep “meer bewegen voor ouderen“, wat vanuit de gemeente Venray gestimuleerd wordt , heeft SV Merselo aangegrepen om het steeds populairder wordende Walking Footbal toe te voegen aan hun activiteiten.

Het is landelijk al erg populair aan het worden dit wandelend voetbalspel. Het wordt gespeeld door twee teams elk bestaand uit zes spelers die al lopend de bal proberen in het doel te krijgen van de tegenstander waar geen doelman staat, die kent men niet bij dit spel. De bal mag niet hoger als de heup komen en er is geen lichamelijk contact. Kortom, een leuk, een gezellig, maar vooral een gezond spel voor de 50 plussers, want in beweging blijven is belangrijk als men wat ouder is.

Heel belangrijk is dan ook om een goede en gedegen warming up te hebben voorafgaand aan het werkelijke spel. De spieren oprekken en opwarmen zodat blessures zoveel mogelijk worden voorkomen.

SV Merselo gaat dit allemaal bieden, en als je interesse hebt ben je welkom in Merselo. De opzet is duidelijk, samen een potje wandelend voetballen, samen in beweging blijven, en samen gezellig een sport beoefenen, en daar past ook wel samen een leuke derde helft meemaken bij!

Is je interesse gewekt, meld je aan per e-mail: famzegers@home.nl of via telefoonnummer: 0478 - 852378.

Op donderdag 31 mei is er op het sportpark van Oostrum een demonstratieavond. Dan kun je zien hoe het spel gespeeld wordt. Aanvang is 19.00 uur, en als je wilt kun je ook een balletje meetrappen alvast.