Op maandag 21 mei gaan alle remmen weer los en is Raceway Venray het decor van de Pinksterraces. Deze dag staat bol van alles wat met autoracen te maken heeft!

Alle vaste smaakmakers zijn op tweede pinksterdag van de partij en zullen hun opwachting maken op de Short oval of de ½ mile oval. Daarnaast krijgt het publiek een racemenu voorgeschoteld met de Saloon Stockcars als gastklasse.

De Saloon Stockcars keren na lange tijd terug om het publiek te trakteren op een aantal mooie races. Deze bolides zullen geheel naar het Engelse reglement rijden, wat betekend dat ze net zoals de 2ltr Hotrods rechtsom hun races rijden. Dankzij dit Engelse reglement zal tevens de uitwisseling tussen Nederland en Engeland makkelijker zijn.

De 2-liter aangedreven auto’s zijn enorm populair in Engeland. Met hun starre chassis wordt er veel vuurwerk verwacht. Op dit moment hebben al twintig coureurs zich aangemeld en zij gaan strijden voor hele belangrijke punten. Deze dag tellen de punten namelijk mee voor een plek op de startgrid van het wereldkampioenschap op 18 augustus aanstaande in het Engelse Kings Lynn.

Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen in de Stockcar F2 klasse een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen. Immers, anders dan in andere vormen van autosport, starten de snelste deelnemers achteraan. Dit maakt deze vorm van autosport zo uniek en spectaculair.

Dit geldt ook voor de grote broer van de Stockcar F2. Daar zorgen coureurs als Harmen Zwerver, de Belgische Jordy Lemmens en Roy Maessen – de top drie tijdens de Paasraces – voor veel strijd op de baan met hun Stockcar F1.

Ook de lange baan wordt de 21ste niet onbenut gelaten met de Late Model V8 coureurs die het Venrayse strijdtoneel betreden. Ralph Verberkt gooide de vorige keer hoge ogen door het seizoen bijna perfect te beginnen.

Na alle keren winst tijdens de manches, lukte het Verberkt niet om dit kunstje opnieuw uit te voeren tijdens de finale. Blijkt Verberkt dit keer wel onoverwinnelijk of is er een van de nieuwelingen die een top drie klassering behaald?

Bij de National Hotrods was het de jongste deelnemer Jeffrey Roeffen die tijdens de Paasraces onoverwinnelijk was. Lukt het Roeffen deze keer opnieuw om alle manches en de finale op zijn naam te schrijven of is het toch een van de meer ervaren coureurs? Er wordt in ieder geval gereden voor belangrijke punten.

De Pinksterraces is voor de coureurs in de National Hotrod klasse namelijk de laatste kans om punten te pakken voor de SuperCup, die een maand later op 24 juni op Raceway Venray plaatsvindt.

Kortom; een goedgevuld raceprogramma met een boeiende line-up aan de start maakt een bezoek aan Raceway Venray meer dan de moeite waard!

Tijdens de Pinksterraces bijten de 'Ukke Pukke' traditioneel de spits af. De poorten gaan om 08.00 uur open, waarna gestart wordt met vrije trainingen. Om 11.00 uur start de Ukke Pukke race en daarna vangen de wedstrijden aan.