Venray wint in saaie derby van Deurne

Venray wint in saaie derby van Deurne

Zondag 29 april stond er een derby in de eerste klasse D op het programma. Namelijk SV Venray tegen Deurne. Venray moet belangrijke punten pakken in de strijd om degradatie, daarvoor is deze wedstrijd de perfecte mogelijkheid.

Venray begint sterk aan de wedstrijd. In de 2e minuut krijgt Venray haar eerste kans van de wedstrijd. Er wordt vanaf achterin een lange bal gegeven op Jesse Peeters. Peeters neemt de bal goed aan en maakt een actie buitenom. Hij geeft een lage voorzet op Danny Pelzer, hij schiet de bal goed in maar de keeper redt uitstekend.

In de 16e minuut krijgt Jarno Peeters de bal aan de linkerkant. Peeters zet voor op spits Dimitrios Touratzidis en die schiet de bal helaas voor Venray langs de verkeerde kant van de verre paal. Deurne krijgt in de 21e minuut ook een grote kans. Er wordt een voorzet gegeven aan de rechterkant, die wordt vervolgens weggekopt en landt voor de voeten van Ruhendrey Martina. Hij schiet de bal vanaf 4 meter voor het doel de bal naast.

In de 44e minuut komt Venray op een 1-0 voorsprong. De doelman van Deurne trapt de bal uit vanaf de grond. Het kopduel wordt op het middenveld gewonnen door Venray. De bal komt bij spits Touratzidis terecht. Hij dribbelt tussen twee man door en plaatst de bal vervolgens rustig in de verre langs keeper Bukkems. 1-0 is direct ook de ruststand.

Na rust gebeurt er echt heel weinig op het veld. Er komt meer entertainment vanaf de tribune dan van het veld. Beide supporters zoeken elkaar bij gebrek aan vermaak op het veld elkaar verbaal op en helaas op een onprettige toon. Beide ploegen laten elkaar de bal rustig rondspelen. Soms is er hier en daar een opstootje:

Venray koestert de voorsprong en Deurne krijgt tot hun eigen frustatie voetballend maar weinig voor elkaar. Dat is dan ook het verhaal van het grootste gedeelte van de 2e helft.. In de 80e minuut (!) komt pas het eerste echte gevaar. Ditmaal komt het van de bezoekers. Er wordt een voorzet gegeven vanaf de rechterkant. Daar grijpt de verdediging niet in van Venray, en bal belandt na een kopbal in het Venrayse doel en denkt Deurne op 1-1 te komen. Maar er wordt afgefloten door scheidsrechter Loontjens.

Hij heeft een aanvallende overtreding geconstateerd in het Venrayse strafschopgebied op Robert Willemse en annuleert het doelpunt. De tussenstand blijft dus 1-0 en Venray is dus gewaarschuwd. In de 88e minuut bepaalt Stijn Brinkman de eindstand op 2-0. Hij ziet dat de doelman niet helemaal goed opgesteld staat en schiet de bal vanaf 25 meter half hoog in de te ver open gelaten linkerhoek van het Deurnese doel. SV Venray pakt wederom belangrijke punten in de strijd om degradatie.

Volgende week komt koploper RKSV Minor op bezoek op sportpark de Wieën. Dat belooft een aardige wedstrijd te worden waar beide clubs grote belangen hebben, want Minor is in de kampioensstrijd met Chevremont verwikkeld. En de Venraynaren willen de huidige reeks graag voortzetten.

Van onze juniorverslaggever Alvaro Langenhuizen.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)