Tour de L1mbourg strijkt dit jaar neer in Blitterswijck

Tour de L1mbourg strijkt dit jaar neer in Blitterswijck

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaat de regionale omroep L1 combineren tijdens de Tour de France.

De omroep gaat dan weer de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgt.

Tour de L1mbourg zal van zaterdag 7 juli tot en met zondag 29 juli dagelijks te zien zijn op L1 TV, om 17:50 uur (live), 20:50 en 22:50 uur (HH). De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met de deelnemende gemeenten en de provincie Limburg.

L1 maakte donderdag het tourschema bekend. Op zaterdag 28 juli zal Veerhuys Tante Jet in Blitterswijck aan worden gedaan. De afgelopen twee jaar was De Grote Markt in Venray een locatie. Dit jaar dus vanuit de voormalige woonplaats van wielrenner Wout Poels.

Overigens is L1 Radio overgoten met een smakelijk Tour de L1mbourgsaus. Iedere werkdag hoor je tussen 13:00 en 18:00 uur uitgebreid het laatste nieuws uit de Tour. Maar de liefde voor het wielrennen komt ook vanuit de Limburgse Tour de L1mbourgemeenten. Stefan Collaris en Sjoerd Duijkaerts trekken door de provincie op zoek naar de mooiste fietsverhalen. Mis het niet!

Foto: 
Marion minten (Omroep Venray)