Zondag 15 april vooruitblik PSV - Ajax met Edward Linskens in Zondagmiddag Live

Zondag 15 april vooruitblik PSV - Ajax met Edward Linskens in Zondagmiddag Live

Zondag 15 april is in het programma Zondagmiddag Live een interview te horen met Edward Linskens uit Venray.

Er zal dan vooruit worden geblikt op de wedstrijd PSV - Ajax. Die wedstrijd begint om 16.45 uur en staat onder leiding van Danny Makkelie. De Eindhovense club wordt bij winst op Ajax kampioen van de eredivisie. Het is dan de derde titel in vier jaar en de 24ste in totaal.

Linskens begon met voetballen bij SV Venray en speelde daar tot hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. Op 16 januari 1988 maakte hij zijn debuut voor de Eindhovense club in de competitie tegen FC Twente. Op 6 april 1988 speelde hij in de halve finale van de Europacup I tegen Real Madrid. In de 19e minuut kreeg Linskens door Frank Arnesen de bal toegespeeld in het strafschopgebied, waarna hij, met een onhandige schuiver met de hak, de bal achter doelman Francisco Buyo wist te krijgen.

PSV speelde hierdoor in het Bernabeu met 1-1 gelijk en wist de return in Eindhoven op 0-0 te houden. De club bereikte hiermee de finale, waarin zij, tegen Benfica, de Europacup I voor Landskampioenen wisten te veroveren.

In de jaren die volgden speelde Linskens veel wedstrijden voor PSV, maar wist echter nooit uit te groeien tot een vaste waarde. Wel werd hij gezien als ideale twaalfde man, een rol die later zou worden vervuld door onder andere Theo Lucius en Otman Bakkal.

Toch bewees hij meermaals zijn waarde als slimme middenvelder voor de club, zoals in de 2-1-overwinning tegen Ajax op 14 februari 1994, waarin Linskens beide doelpunten maakte en verantwoordelijk was voor het binnenhalen van een, door Romário gemiste, strafschop. In 1996 vertrok Linskens bij PSV, nadat hij van trainer Dick Advocaat te horen had gekregen dat er weinig uitzicht meer voor hem was op speeltijd.

Na PSV speelde Linskens bij NAC, het Belgische Lokeren, VVV-Venlo, en weer bij SV Venray om zo weer in beeld te komen bij profclubs. Op 4 oktober 1998 raakte hij in een wedstrijd tegen SV Blerick zwaar geblesseerd aan zijn kniebanden, waardoor hij een verdere carrière als voetballer kon vergeten.