Trainer Ales Jurcik uit Venray per direct weg bij Wittenhorst

Trainer Ales Jurcik uit Venray per direct weg bij Wittenhorst

Nadat in december vorig jaar bekend werd dat er de intentie was dat Ales Jurcik en Wittenhorst samen verder zouden gaan is er nu toch een einde gekomen aan de samenwerking tussen de Venrayse trainer en de club uit Horst.

Dit is in goed overleg gegaan, zo meldt de club op haar website.

Ron van den Bekerom, voorzitter van Rksv Wittenhorst licht toe. "In december kondigden we aan de intentie te hebben om het contract met Ales te verlengen. In diezelfde aankondiging hebben we benoemd dat we op zoek gingen naar versterking van de staf.

Deze versterking hebben we gevonden en samen zijn we gaan werken aan een optimalisatie van het eerste elftal. In dit proces werd duidelijk dat het toch lastig blijkt om deze doelstelling te realiseren. Na overleg met Ales, spelers, staf en bestuur zijn we tot de conclusie gekomen dat zijn manier van werken niet past bij de spelersgroep. Daarom heeft Ales in goed overleg met ons besloten om de samenwerking per direct te beëindigen."

Jurcik heeft de afgelopen maanden goede resultaten met het eerste elftal neergezet. Van den Bekerom: "Ales is een zeer capabele trainer die met passie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel de afgelopen maanden voor de groep heeft gestaan.

De resultaten zijn prima, maar om verder te excelleren, moet de klik met de groep optimaal zijn. Dit hebben we ons de afgelopen periode gerealiseerd. We vinden het jammer dat dit tot gevolg heeft dat Ales plaats moet maken, maar voor de langere termijn is dit de beste keuze. We bedanken Ales ontzettend voor zijn bijdrage aan Wittenhorst en wensen hem veel succes bij zijn toekomstige activiteiten."

Het bestuur gaat voor de resterende periode van dit seizoen op zoek naar een tijdelijke oplossing. Parallel wordt gestart met de werving van een nieuwe hoofdtrainer.

Wittenhorst komt net als SV Venray uit in de Eerste Klasse D.

Bron: 
Rksv Wittenhorst
Foto: 
Albert Hendriks