X-triathlon: Sporters met een beperking doen Venray aan

in
X-triathlon: Sporters met een beperking doen Venray aan

Woensdag trokken zeven sporters met een beperking, uit elke Noord Limburgse gemeente één, door de straten van Noord-Limburg. Daarmee vroegen ze aandacht voor de X-triathlon die deze zomer georganiseerd wordt in Venray.

De sporters gingen van start met zwemmen en deden daarna al lopend en fietsend de verschillende gemeentehuizen aan. Daar werden ze ontvangen door een van de wethouders.

Rond 11.00 uur arriveerden ze bij het gemeentehuis van Venray. Zij werden daar ontvangen door wethouder Anne Thielen. Zij tekende een convenant waarmee de gemeente zich aan de X-triathlon verbindt.

Op 17 juni 2018 organiseren Iedereen Kan Sporten en MEE Noord en Midden Limburg de eerste X-triathlon (zwemmen, fietsen, hardlopen) voor mensen met een beperking in Venray. Het bijzondere aan deze triathlon is dat het programma zo is aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Zelfstandig of met hulp van een buddy.

Met de promotietour langs alle Noord-Limburgse gemeenten vroegen de sporters aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een beperking en de X-triathlon in het bijzonder.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/sport/2018/02/22/x-triathlon-promotietour-ju...

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)