Op zaterdag 10 maart organiseert Korfbalvereniging De Peelkorf uit Ysselsteyn voor de derde keer het Nederlands kampioenschap voor de B- en C-Jeugd en de reserve Topklasse.

Vanaf 10.00 uur zullen de beste korfballers bij de dames in de B- en C-Klasse tegen elkaar gaan strijden om zich Nederlands Kampioen te mogen noemen. Geselecteerd voor dit kampioenschap zijn de beste vier ploegen uit de zaalcompetitie.

Bij de C-Jeugd zullen Altior uit Heeswijk-Dinther, Prinses Irene uit Nistelrode, De Korfrakkers uit Erp en Swift uit Velden gaan uitmaken wie de titel mee naar huis mag nemen. Bij de B-dames gaat de strijd tussen Altior uit Heeswijk-Dinther, De Korfrakkers uit Erp, Rosolo uit Reusel en De Peelkorf uit Ysselsteyn.

Eerst zullen de dames in een kruisfinale gaan bepalen welke twee ploegen in de finale gaan strijden om de titel. De andere twee ploegen zullen strijden om plek drie en vier.

Na afloop van de jeugd zal de reserve topklasse hun finale spelen in De Wetteling in Venray. De ploegen DDW 2 uit Hooge Mierde en Rosolo 2 uit Reusel hebben afgelopen weekend hun kruisfinale gewonnen, en mogen nu spelen om het goud.

Na het toernooi is het nog niet afgelopen met het korfbal in De Wetteling. Om 17:30 uur start de Kruisfinale tussen De Peelkorf A1 en Rosolo A1. De winnaar van deze partij mag in Eindhoven gaan korfballen om de Nederlandse titel.

Foto
Marco Spelten