SV Venray overtuigt tegen Wilhelmina’08

SV Venray overtuigt tegen Wilhelmina’08

Op 18 februari 2018 staat de volgende thuiswedstrijd van SV Venray op het programma. Ditmaal is het tegen Wilhelmina’08.

Venray laat vanaf het begin al zien dat ze voor de 3 punten gaan, en de afstand met de ploegen onder hen vergroten. In de 11e minuut creëert SV Venray dan ook de 1e kans van de wedstrijd. De hoekschop die genomen wordt door Stijn Brinkman, wordt maar net over geschoten door Jarno Peeters.

In de 17e minuut komt de ploeg van Stef Sijbers op een 1-0 voorsprong: op de helft van Venray wordt Bram Vievermans weggestuurd op de linkerflank. Vievermans mag na vermeend buitenspel doorlopen richting de doelman van Wilhelmina’08, Michael Petit.

Spits Dimitrios Touratzidis loopt met Vievermans mee. Vievermans heeft het gezien en speelt de bal naar de spits van Venray. Vervolgens schiet Touratzidis de bal binnen en zet zijn ploeg op voorsprong. Venray blijft sterk spelen en brengt de stand even later op 2-0: Jarno Peeters geeft een steekpass op de naar links uitgeweken Touratzidis.

De spits neemt de bal in een keer mee naar binnen en schiet de bal vervolgens koelbloedig laag in de verre hoek tussen de palen. Venray leidt dus met 2-0 na 35 minuten. Verder gebeurt er niet veel in de laatste 10 minuten van de 1e helft. 2-0 is daarmee ook de ruststand.

10 minuten nadat beide teams uit de kleedkamer kwamen krijgt Venray zijn 1e kans in de 2e helft. Dimitrios Touratzidis gaat alleen op de Weerter doelman af, en die zorgt ervoor dat de bal niet in het net belandt. Wilhelmina geeft een teken van leven en krijgt in de 59e minuut een hoekschop.

Arne van Geffen geeft de bal voor, maar de bal wordt weggekopt door een verdediger van SV Venray. Ralph Tobben staat goed voor de afvallende bal en besluit te schieten. Maar Tobben schiet de bal een meter over het doel van doelman Sam Stiphout, die de vakantie vierende Dirk van Enckevort vervangt.

In de 71e minuut is het dan ook echt gedaan met de weerstand van Wilhelmina. Jordy Wismans krijgt aan de rechterkant van het veld de bal aangespeeld en besluit een actie buitenom te maken. Wismans legt vervolgens de bal voor het doel en bij de 2e paal staat Jarno Peeters. Peeters schiet de bal in het dak van het doel en zorgt voor een nieuwe tussenstand.

Het staat 3-0 de wedstrijd lijkt gespeeld. Venray blijft maar kansen creëren en krijgt in de 84e minuut een hoekschop. Stijn Brinkman neemt de corner die uiteindelijk bij de 2e paal terecht komt op het hoofd van spits Dimitrios Touratzidis. Maar het kan niet elke keer raak zijn voor deze topspits, want hij kopt de bal in het zijnet. Toch valt er nog 1 doelpunt deze middag. En het is een kopie van de 1e goal.

Opnieuw met Bram Vievermans aan de basis, die kan doorlopen op de doelman van Wilhelmina. Ook nu weer legt hij de bal af op Dimitrios Touratzidis die zijn 3e van de middag maakt. Hiermee is de eindstand ook bepaald. Venray houdt de punten hier en zegeviert tegen Wilhelmina met 4-0.

Volgende week gaan de rood-witten van Stef Sijbers op bezoek in Zuid-Limburg tegen de nummer laatst FC Hoensbroek.

Verslag van onze juniorverslaggever Alvaro Langenhuizen.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)