Met de winst op regerend Nederlands Kampioen behaalde de A1 van de korfbalsters van De Peelkorf uit Ysselsteyn het kampioenschap in de zaalcompetitie.

Een bijzonder moment afgelopen zaterdag in sporthal de Wetteling. De Peelkorf A1 wist door de winst, 12-8, op Rosolo uit Reusel definitief het zaalkampioenschap op hun naam te schrijven. Hiermee mogen de dames zich niet alleen kampioen noemen maar halen ook het felbegeerde ticket voor de kruisfinale voor de Nederlandse titel naar zich toe.

De opmaat lag voor de A1 al op het veld. Na de eerste helft staan ze hier ook aan kop maar moeten deze positie delen met Rosolo. Beide ploegen verloren 1 wedstrijd. En staan na 7 wedstrijden op 12 punten. In de zaal ging het nog beter. Tot op dit moment zijn de dames nog ongeslagen en daarmee met 18 punten onbereikbaar voor de rest. Het was dan ook wel een feestje wat ze mochten vieren.

Het zou prachtig zijn als de dames ongeslagen de kruisfinales mogen bereiken. Dat is een mooi doel voor het laatste gedeelte. Omdat de peelkorf A1 zich als nummer 1 plaatst mogen ze de kruisfinale thuis spelen. Dit zal gebeuren op zaterdag 10 maart in sporthal de Wetteling.

Mochten de dames ook deze wedstrijd weten te winnen dan gaat er voor velen een droom in vervuling. Dan mogen ze naar de grote finale op zaterdag 17 maart in het sportcentrum in Eindhoven.

Foto
Ysselsteyn in beeld