Wout Poels: Deelname aan de Tour de France nog niet duidelijk

Wout Poels: Deelname aan de Tour de France nog niet duidelijk

Het is nog niet duidelijk of Wout Poels dit jaar zal deelnemen aan de Tour de France. Dat zegt de renner uit Monaco in een interview met NUsport.

Het afgelopen seizoen stond de oud-inwoner van Blitterswijck en Meerlo in het voorjaar ruim drie maanden buitenspel met aanhoudende knieklachten. Daardoor werd hij door zijn ploeg niet opgenomen in de Tourselectie. Het betekende dat de 30-jarige renner voor het eerst sinds 2014 niet meedeed aan de Ronde van Frankrijk.

Poels zegt in het interview dat hij het een rotperiode vond. Hij heeft nu geen last meer en hoopt dit seizoen weer leuke dingen te kunnen laten zien. Hij kijkt er naar uit om weer te beginnen.

Ook werd de kwestie Chris Froome aangehaald. Poels is van mening dat er op korte termijn duidelijkheid wordt verschaft over de situatie rondom zijn Team Sky-ploeggenoot en viervoudig Tourwinnaar. Dat is voor de hele ploeg het beste.

De 32-jarige Brit is in afwachting van de uitkomst van het onderzoek van de internationale wielerunie UCI naar aanleiding van zijn te hoge salbutamolwaarde in de laatste Ronde van Spanje.

Poels zegt momenteel nauwelijks contact te hebben met Froome. Via de ploeg wordt mondjesmaat nieuws naar buiten gebracht over de situatie. De renner bereidt zich op het Spaanse eiland Mallorca momenteel met zijn ploeggenoten voor op het nieuwe seizoen. Froome is er bij het trainingskamp niet bij.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)