Deelnemers gezocht voor trainingen Paratafeltennissers

Deelnemers gezocht voor trainingen Paratafeltennissers

Tafeltennisvereniging Red Stars in Venray heeft in samenwerking met de NTTB en de Johan Cruyff Foundation de eerste stappen gezet naar een regionaal trainingscentrum voor Paratafeltennissers, ofwel Para-RTC. Informeel is al een start gemaakt en woensdag 17 januari vindt de eerste officiële training plaats. Ze zijn nog op zoek naar meer deelnemers!

Binnen de verenigingen vindt meestal de eerste opvang van de para-sporters plaats, vaak gevolgd door 1 of 2 wekelijkse trainingen. Doorstromen naar wedstrijdniveau is soms moeilijk door de relatief kleine omvang van de groep para-sporters en de geringe kennis bij lokale verenigingen.
Op dit punt speelt het Para-RTC een rol door het aanbieden van een extra wekelijkse training op regionaal niveau. Hierbij besteden we specifiek aandacht aan de mogelijkheden van de para-sporter in relatie tot zijn of haar beperking. Ambitieuze spelers en talenten kunnen zich binnen het Para-RTC verder ontwikkelen. Ook kan het RTC dienen als opstap naar eventuele trainingen op Papendal. De bondscoach zal dan ook nauw contact houden met het RTC.

Deze trainingen zijn toegankelijk voor alle tafeltennissers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Belangrijkste voorwaarde is dat de deelnemer de ambitie en mogelijkheden heeft om zich te verbeteren. Dit in samenspraak met de trainer. Met dank aan de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation kunnen de trainingen gratis aangeboden worden (in ieder geval voorlopig).

Wil je deelnemen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Ken je meer geschikte kandidaten, dan horen we het ook graag. Neem daarvoor contact op met trainer/contactpersoon Rick Pouwels 06 207 11 096 van Para RTC Venray, of per e-mail rick_pouwels_70 [apenstaartje] hotmail [punt] com.

Bron: 
https://www.nttb.nl/nieuws/deelnemers-gezocht-voor-trainingen-paratafeltennisser