Darter barst in huilen uit na interview met Arjan van der Giessen uit Venray

Darter barst in huilen uit na interview met Arjan van der Giessen uit Venray

De uit Tilburg afkomstige darter Benito van der Pas barstte in huilen uit na een interview met Arjan van der Giessen uit Venray.

De Venrayse verslaggever van RTL blikte zaterdag in het programma 'Sportlunch' van Omroep Brabant terug op een emotionele dag op het WK-darten in de Britse hoofdstad Londen. De Tilburgse darter van der Pas overleefde de eerste dag zaterdag niet, net als Jelle Klaassen uit Alphen.

Benito van de Pas barstte na het interview dat hij met hem had in huilen uit. "En dat doet me echt wel wat", zegt hij.

"Benito speelde in zijn partij tegen Steve West vooral tegen zichzelf en zijn darts", legt Van der Giessen uit. "Hij had zes bounce outs." Pijlen die uit het bord vielen. Een keer was het zelfs zo erg dat een pijl de triple twintig raakte, niet bleef hangen en een andere pijl ook uit de triple viel.

Van de Pas gaf zijn pijlen na afloop aan de Venraynaar. Vanaf nu gaat hij aan de slag met nieuw materiaal. Volgens Van der Giessen gooit de Tilburger zijn pijlen niet diep genoeg in het bord. "Hij gooit niet hard genoeg", analyseert Van der Giessen. En wat hem betreft gooit Van de Pas niet met de juiste punten.

Zou hij met geribbelde punten in plaats van gladde punten gooien, dan zouden zijn pijlen volgens de dartskenner niet zo gemakkelijk uit het bord vallen.

Dat het WK uiteindelijk toch een Brabants succes gaat worden. Daarvan is Van der Giessen, ondanks de dag van gisteren, overtuigd. Het WK wordt namelijk een prooi voor titelverdediger Michael van Gerwen, zo denkt hij. Hopelijk na een finale tegen Phil Taylor die in Londen afscheid neemt van de sport.

Van der Giessen verwacht echter een finale tussen Van Gerwen en de Schot Gary Anderson die zaterdag heel gemakkelijk zijn openingswedstrijd op het WK won.

Foto: Arjan van der Giesssen in gesprek met Omroep Venray.

Bron: 
Omroep Brabant
Foto: 
Omroep Venray