Partnership Team Sunweb en Provincie Limburg

Partnership Team Sunweb en Provincie Limburg

De Provincie Limburg en Team Sunweb, met Tom Dumoulin als kopman en boegbeeld, worden partners van elkaar. De Provincie kan daardoor de kennis en kunde van het team, en de trots en energie die de prestaties van Tom Dumoulin en Team Sunweb hebben losgemaakt, inzetten in een serie activiteiten en evenementen. Ook Mike Teunissen uit Ysselsteyn maakt deel uit van Sunweb.

Team Sunweb heeft in het kader van het partnerschap met de Provincie Limburg besloten meer van zijn activiteiten vanuit Limburg te initiëren. De Provincie betaalt SMS Cycling BV, eigenaar van Sunweb, € 750.000 euro voor het partnership, uitgesmeerd over drie jaar.

“In Limburg gebeuren fantastische dingen”, zegt gedeputeerde Ger Koopmans, die Sport in zijn portefeuille heeft. “Overal waar mijn collega’s en ik komen proeven we
nieuwe energie en trots. Op het terrein van sport zijn Tom Dumoulin en zijn team daarvan natuurlijk een prachtig voorbeeld.

Maar ook buiten de sport, op tal van andere terreinen, zie je hoe Limburg bloeit. Het lijkt ons heel boeiend en zinvol om met de hulp van dit partnerschap daar waar het kan die ontwikkelingen aan elkaar te knopen, te stimuleren en vooral zichtbaar te maken.”

Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen van Werk en Welzijn wijst op het belang van dit partnerschap voor de Limburgse jongeren. “Dit past perfect in ons streven naar meer gezonde en vitale Limburgers. Vanuit het concept van Positieve Gezondheid is bewegen en sporten op jonge leeftijd heel erg belangrijk.

Daarom zijn wij zo blij dat Limburg en Team Sunweb de handen ineen hebben geslagen met het programma Jongeren op Gezond Gewicht, en dat veel scholen ermee aan de slag gaan. Daarnaast heeft het partnerschap positieve effecten op de werkgelegenheid. Daarbij denk ik aan sportkeuringen, fysiotherapie, tests en projecten met onderwijsinstellingen.”

Foto: 
Rob Claessens (Omroep Venray)