TCO hield de najaarscompetitie 2017

TCO hield de najaarscompetitie 2017

Tennisvereniging TCO uit Oostrum hield op 29 oktober en 3 november hun najaarscompetitie 2017: Gemengd Dubbel 35+.

Op vrijdag 3 november was er nog één inhaalwedstrijd te gaan. Deze werd met 3 -1 gewonnen, maar kampioen worden zat er niet meer in. Na het behalen van het kampioenschap in het voorjaar wilde dit team natuurlijk graag “de dubbel” binnen halen door ook de najaarscompetitie te winnen.

Tot en met de derde speelronde lagen zij op ramkoers en stonden zij inderdaad fier bovenaan. In de 4e en 5e speelronde lieten zij echter een paar steekjes vallen. Tegen TC Rodhe verloren zij bijvoorbeeld alle 4 de wedstrijden in een derde beslissende set (=super tiebreak). Daar waar zij in de allerlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie nog kampioen werden ten koste van Venray, trokken zij nu aan het kortste eind. De verschillen waren uiteindelijk zeer klein waardoor het toch nog een spannende competitie werd.

Het team bestond uit: Jacqueline van Kessel, Marcel Linskens, Marian Gommans, Marc van Dijck, Henriette van Bergen, Michel Gregoire, Astrid Vollenberg en Abe Hogeboom

In de KNLTB Najaarscompetitie kwamen voor HD50+ dit jaar slechts 7 Heren in actie: Ruud Engels, Hay Freriks, Maarten Houba, Frans vd Kerkhof,
Kees Moerkerk, Lowie Siebers & Martin Wijnhoven. Frappant was, dat alle 3 de uitwedstrijden in 2 sets werden verloren, terwijl beide thuiswedstrijden werden gewonnen( 4-0 en 3-1), waardoor dit team voor ’t eerst in haar korte competitie-historie nu ‘ns niet op de (een na) laatste plaats eindigde, maar met 7 punten trots de 4de plaats bezet en daarmee Neerkant 1 en De Snelle Sprong 2 ’t nakijken geeft.

De langste partij was die van Martin Wijnhoven & Maarten Houba tegen Neerkant: in de derde set bij ‘n 5-5 stand werd ’t wel 40x deuce op de service van Neerkant! Zodra die game in het voordeel van TCO werd beslecht, was de wedstrijd ook ineens afgelopen (7-5). Voorzitter TCO Martin Wijnhoven had het deze dag zwaar te verduren, maar uiteindelijk volgende er nog ‘n gewonnen 3-setter voor hem.

Najaarscompetitie 2017: Gemengd Dubbel 50+. Dit team bestond uit:
Jacques van der Meijden, Harry Jenneskens, Rita van de Elsen, Doke Verheijen, Riny Simons, Nelie Poels, Theo van de Pas, Wies Jeuken en Frans van de Kerkhof. Zij zetten hun beste beentje voor, maar kwamen niet verder dan de derde plaats. Bij de laatste wedstrijd werd alles op alles gezet en waren zij goed op dreef. Deze partij tegen Op Dreef werd met 4-0 gewonnen. Nu op naar de Voorjaarscompetitie.

Op zondag, 29 oktober 2017 werd de finalepartij van de mix-dubbel gespeeld op het tennispark in Oostrum. De finale partij werd gespeeld tussen het team Astrid Vollenberg - Leon van Soest en Marian Gommans - Abe Hogeboom. De strijd werd uiteindelijk, na 3 sets gewonnen door Marian en Abe ( zie foto). Die dag zou tevens de finale-partij van de herendubbel worden gespeeld tussen Marc van Dijck - Paul van Haeren en Abe Hogeboom - Theo Clephas. Helaas kon deze finale partij door een blessure niet doorgaan en werd het eerst genoemde team als winnaars uitgeroepen. Na de prijsuitreiking aan de winnaars en andere finalisten werd er nog gezellig nagepraat.

Verslag: Kees Moerkerk