Voor de vijfde keer Sportcafé XL

Voor de vijfde keer Sportcafé XL

Op maandag 20 november komen sportverenigingen uit Noord-Limburg samen. Clubtotaal organiseert voor de vijfde keer het Sportcafé XL, deze keer in het Blariacumcollege in Blerick.

Verenigingen krijgen ondersteuning van Clubtotaal, een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in Noord-Limburg. Eenmaal per jaar organiseert Clubtotaal het Sportcafé XL waarbij trainers, bestuursleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken van harte welkom zijn om te leren en te netwerken met elkaar

Sportverenigingen moeten zichzelf continu verbeteren om mee te kunnen draaien in de huidige maatschappij. Hoe positioneren ze zichzelf in een concurrerende markt met behulp van de nieuwste trends op het gebied van marketing? Redden de verenigingen het nog alleen? Hoe haalt een vereniging het beste uit zichzelf en zijn omgeving door maatschappelijk te ondernemen? Dit zijn enkele vragen die veel verenigingen bezighouden.

Tijdens een aantal workshops en netwerksessies komen deze vragen aan
bod. De verenigingen kunnen tijdens het Sportcafé XL onder andere leren over
ouderensport, een veilig sportklimaat en crowdfunding. Tijdens de netwerksessies
wordt er gespard met andere verenigingen over bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid,
gastvrijheid op de club en de nieuwe generatie sporters.

Trainers, bestuursleden van sportverenigingen en clubs en professionals die in de sport werken zijn van harte welkom. De avond welke om 18.45 uur begint is voor gasten geheel kosteloos. Meer weten? Kijk op clubtotaal.nl

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)