Genomineerden Limburgse wielertitels zijn bekend

Genomineerden Limburgse wielertitels zijn bekend

De jaarlijkse uitreiking van de titels Limburgse ‘Renner van het Jaar’ en ‘Renner van de Toekomst ‘ 2017 staat al stevig in de wieler steigers. Het afgelopen jaar mocht Tom Dumoulin zijn vierde trofee in ontvangst nemen tijdens de uitreiking op het provinciehuis. Is hij ook dit jaar weer een kanshebber?

Tijdens de jaarvergadering van Club 24 zijn de genomineerden gekozen en deze zijn intussen op de hoogte gebracht. Voor ‘Limburgs Renner van het Jaar 2017’ komen in aanmerking: Tom Dumoulin, Wout Poels, Mike Teunissen (zie foto) en Sabrina Stultiens. De genomineerden voor ‘Limburgs Renner van de Toekomst 2017’ zijn: Milan Vader, Jaap Kooijman, Nils Sinschek en Stijn Daemen.

Sinds 1985 wordt de Renner van het Jaar gekozen door de leden van Club 24 en negen jaar later werd ook de prijs voor de Renner van de Toekomst toegevoegd. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de hand van Wil van der Laan. Toekenning van deze prijzen is bedoeld als een extra blijk van waardering voor de renners (vanaf de categorie junioren) aan het eind van een wielerseizoen.

Opgericht door toenmalig burgemeester Jan Som, KNWU consul Sjeng Duykers en microfonist Fer Meesen heeft men in de loop van deze 33 jaar een groot aantal bekende wielrenners de eer kunnen geven die zij in dat jaar verdiend hadden. Namen als Frans Maassen, Rob Ruigh, Bart Brentjens, Tom Dumoulin, Mac van Heeswijk en Raymond Meys staan onder meer gegraveerd op de wisselbeker. Limburg profileert zich hiermee bovendien als wielerprovincie.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Limburgs Wielergala 2017 dat op 20 november gehouden wordt in de Schouwburg van Venray. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Limburg Cycling en de (wieler-)gemeente Venray.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)