Chevremont verslaat Venray opnieuw

Chevremont verslaat Venray opnieuw

Vanmiddag stond in de 1e klasse D de wedstrijd SV Venray- Chevremont op het programma. Venray dat het opnieuw opneemt tegen Chevremont, heeft hier geen goede herinneringen aan. In het kampioensjaar van de bezoekers verloren de Venraynaren thuis met 1-5 en uit met maar liefst 7-0. De ploeg van Stef Sijbers heeft dus iets recht te zetten in eigen huis.

SV Venray trapt af. Chevremont zit overal kort op en geeft Venray amper tijd om iets met de bal te doen. Toch komt het eerste gevaar van SV Venray: Dimitrios Touratzidis krijgt de bal aangespeeld in de 16 meter. Hij maakt een lichaamsschijnbeweging en schuift vervolgens de bal ruim naast de goal. Al in de 13e minuut krijgt Danny Pelzer een gele kaart na het onderuit halen van een speler op de helft van Chevremont. In de 19e minuut komen de gasten uit Zuid-Limburg op voorsprong: een aanval over de linkerkant, vervolgens komt er een voorzet. Tim Blättler kan de bal aannemen in de 16m en kan vervolgens de bal binnen schieten. Zo staat het al vroeg op een 0-1 voorsprong. Reden voor Venray trainer om al in de 28e minuut in te grijpen: hij haalt Ruben van der Waerden naar de kant en zet Robert Willemse centraal achterin. Daardoor verhuist Joy Koenen naar de linkbackpositie. In de 32e minuut krijgt Chevremont een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Chevremont krijgt een vrije trap aan de linkerkant van het veld, op de helft van Venray. Lars Wolters brengt de bal hoog in en vindt Tim Blättler. Venray vergeet hem te verdedigen, en komt goed weg als Blättler de bal naast het doel van doelman Sam Stiphout kopt. In de 39e minuut is het dan toch opnieuw raak voor Chevremont. Opnieuw krijgt Tim Blättler de bal, ditmaal op de rand van het strafschopgebied. Hij krijgt de tijd om de bal aan te nemen en goed te leggen om vervolgens de bal keurig in de hoek te schieten. 0-2 en dat is gezien het spelbeeld terecht. Venray heeft nauwelijks iets in te brengen tegen het spel van de gasten uit Kerkrade. In de 41e minuut krijgt Venray een hoekschop. Armend Shala speelt Angelo van Mil in, krijgt de bal terug en dat doen ze nog een keer. Van Mil besluit dan om de bal op goal te schieten. De bal wordt van richting verandert, zodanig dat doelman Mark Voss een knappe reflex nodig heeft om de aansluitingstreffer van Venray te voorkomen. Voor rust krijgt Casper Robijns nog een gele kaart. Daarmee is de 1e helft afgelopen en leidt Chevremont met 0-2.

In de rust vindt er een wissel bij SV Venray plaats: Wesley Deenen blijft in de kleedkamer achter en Bram Vievermans komt voor hem in het veld. In de 50e minuut komt het eerste gevaar van de tweede helft voor de mannen van Stef Sijbers: Armend Shala maakt een actie aan de rechterkant en zijn voorzet bereikt centrumspits Dimitrios Touratzidis. Touratzidis neemt de bal op de pantoffel maar deze bal verdwijnt nog naast het doel. In de 64e minuut komt Venray terug in de wedstrijd: weer is het Touratzidis die de bal aangespeeld krijgt op het middenveld en weg draait bij zijn directe tegenstander. Vervolgens geeft hij een uitstekende dieptepass op invaller Bram Vievermans. Vievermans is sneller dan zijn directe tegenstander en komt 1 op 1 te staan met doelman Mark Voss. Hij laat de doelman door middel van een schuiver in de verre hoek kansloos. De belangrijke aansluitingstreffer staat op het scorebord met nog tijd om de gelijkmaker te produceren. En die gelijkmaker komt er 6 minuten voor tijd. Een voorzet vanaf de rechterkant bereikt Dimitrios Touratzidis, die met een spectaculaire omhaal de lat raakt. De doelman van Chevremont springt op om de bal te keren, maar daardoor is hij te laat om de rebound van Jarno Peeters die is goed bij de les is en de bal binnen kopt. Venray wil meer. Venray kan echter slechts 1 minuut genieten van de gelijkmaker, want de gasten uit Kerkrade komen snel op 2-3. Venray dat even niet bij de les is, heeft geen rekening gehouden met Daniel Meijer. Meijer wordt aangespeeld op het middenveld en heeft een zee van ruimte voor zich, omdat hij niet wordt aangepakt door Venray. Aangekomen de cirkel van het Venrayse strafschopgebied besluit hij te schieten. En met succes, hij schiet de bal linksonder in de hoek en laat doelman Sam Stiphout kansloos. Hiermee laat Venray punten aan Chevremont. Op basis van de 2e helft misschien een punt te weinig…

Verslag van onze junior verslaggever Alvaro Langenhuizen.

Foto: 
Courtesy