SGW Ysselsteyn komt er weer aan

SGW Ysselsteyn komt er weer aan

Op 30 september en 1 oktober vindt in Ysselsteyn weer het SGW/Eventing voor zowel paarden als pony’s plaats.

De opzet van dit evenement is om voor iedereen een zo mooi mogelijke wedstrijd te organiseren, maar ook om de beginnende pony- en paardencombinaties in de gelegenheid te stellen om ervaring op te doen in de eventing of zelfs om voor het eerst kennis te maken met deze uitdagende vorm van paardensport.

Dit jaar voor het eerst zal er een Eventing Bixie wedstrijd georganiseerd worden voor de jongste ponyruiters.

De overige ponyruiters staan voor een heel andere uitdaging! De overkoepelende organisatie, de KNHS, heeft Ysselsteyn aangewezen om dit jaar het Nederlands Kampioenschap Eventing voor ponyruiters te organiseren.

Uiteraard is er nog veel te beleven voor de jeugd, zoals een lekker bezig zijn op het springkussen of je mooi laten schminken en daarbij kan iedereen volop genieten van de zaterdag, waarop de pony’s de hoofdrol spelen.

Op zondag is het de beurt aan de paardencombinaties, in de rubrieken B(eginner), L(icht) en M(idden). Als eerste onderdeel zullen zij een dressuurproef verrijden, waarbij moet blijken dat zij hun paarden volledig onder controle hebben. Hierna volgt er voor iedereen een springproef, hierin laten de combinaties zien dat zij in staat zijn om de hindernissen van hun rubriek te overwinnen.

Daarnaast strijden de paardenruiters ook om de Bavaria Eventing Trophy. Behalve een klassering per wedstrijd voor de Bavaria prijzen is er ook een competitie over vijf landelijke wedstrijden in drie klassen (B, L en M) waaruit een overall winnaar naar voren komt.

Foto: 
SGW Ysselsteyn