Jaarlijkse fanclubdag Wout Poels op zondag 17 september

Jaarlijkse fanclubdag Wout Poels op zondag 17 september

De jaarlijkse fanclubdag van SKY-wielrenner Wout Poels is dit jaar een maand eerder en wel op de zondag na de Vuelta: zondag 17 september. Een week later vertegenwoordigd Wout Poels de Nederlandse kleuren tijdens het WK wielrennen in Bergen (Noorwegen).

De fanclubdag vindt plaats op het dorpsplein te Blitterswijck en in het clublokaal café De Zwart. Belangrijkste onderdeel is uiteraard Meet en Greet met de SKY-wielrenner en de toertochten voor jong en oud samen met Wout Poels. De fanclubdag is voor iedereen gratis toegankelijk. Namens de provincie Limburg is deputé Hans Teunissen van de partij. De organisatie is in handen van de fanclub, met 300 leden een van de grootste van het land.

De fanbclubdag wordt geopend om 11.30 uur met een speciale E-bike toertocht waaraan iedereen kan deelnemen met een E-bike. Een half uur later is de toertocht met racefietsen waarbij Wout Poels ook mee fietst. Helm en wielrenfiets zijn bij deze tocht verplicht.

Om 14.00 uur zijn de E-bikers en toerfietsers terug op het plein en is de officiële opening van de fanclubdag. Voor de jeugd is een megaspringkussen opgezet, zijn diverse demonstraties, leuke gadgets verkrijgbaar en is de altijd weer spannende verkiezing fan van het Jaar met Petje op, Petje af. Wie volgt de 9-jarige Nick Janssen uit Wanssum op? Bovendien kunnen sportievelingen op een speciale fietscomputer van Wahoo laten zien wat ze in hun mars hebben.

In het clublokaal worden videobeelden getoond van de hoogtepunten in 2017 van Wout Poels. Een van de hoogtepunten van de fanclubdag is de traditionele kinderrace “acht van Blitterswijck” rond de klok van half vier. Kinderen tot en met groep 8 mogen op steppen, driewielers en fietsen meedoen en samen met Wout Poels enkele rondjes rond de kerk fietsen.

“Het gaat niet om te winnen. Meedoen is belangrijker dan winnen”, is het credo van de fanclub.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)