Een groep van zeven judoka’s gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking, dat van 19 tot en met 22 oktober in Köln (Duitsland) wordt georganiseerd.

Het Team Aangepast Judo Nederland (voorheen G-Judo) bestaat uit de judoka’s Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters en Ifeanyi Oguejiofor van Sportinstituut Verhagen uit Venray. Oguejiofor vertegenwoordigt zijn geboorteland Frankrijk.

Andy Schoutens van Kai-In-Sho uit Roermond, Shurensley Verberne van Budo-vereniging De Hechte Band uit Mierlo en Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten. Allen hebben veel internationale wedstrijdervaring en zijn samen goed voor zeer veel nationale en internationale titels.

De zeven judoka’s worden begeleid door de coaches Rudi Verhagen uit Venray, Mady Holtackers, Angele Geboers, Lianne en Joey Sanders en Bart Heerikhuisen.

De eerste editie van het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking wordt georganiseerd door VG-Project e.V. en de DJB (Deutscher Judo Bund), onder auspiciën van de IJF (International Judo Federation) en de INAS-FID (International Association of Sport for Para Athletes with an intellectual disability).

De Judobond Nederland heeft besloten om geen nationaal team te faciliteren en uit te zenden naar dit WK aangepast judo. Een bescheiden maar gedreven groep deelnemers legde zich niet bij deze beslissing neer en besloot om, na overleg met de organisatie, op individuele basis in te schrijven, om op deze manier toch deel uit te kunnen maken van dit eerste WK aangepast judo.

Onlangs werden alle formulieren en bewijsstukken door de INAS-FID en de wedstrijdorganisatie goedgekeurd en zijn de ingeschreven judoka’s zeker van deelname.