Brons voor ponyteam op EK springen

Brons voor ponyteam op EK springen

Op het Europees Kampioenschap (in Hongarije) voor pony´s heeft het springteam brons gewonnen in de landenwedstrijd. Na een vrijdag iets tegenvallende eerste manche, knokten de amazones van bondscoach Edwin Hoogenraat zich geweldig terug in de tweede omloop en stelden het brons veilig.

De Ieren wonnen goud, zilver ging naar Engeland.

De Nederlandse amazones waren donderdag de eerste wedstrijd van het EK, die meetelde voor de landenwedstrijd en het individuele klassement, uitstekend begonnen, maar zakten vrijdag in de eerste manche wat terug. De tweede manche verliep daarna geweldig en de medaille was een feit.

Charlotte Kuijpers uit Oirlo maakt met Kosmo van Orchid´s deel uit van dit team. In de eerste manche kreeg ze een ongelukkige, onverdiende fout. In de tweede manche reed ze foutloos.

Verder bestaat dit team uit: Elize van de Mheen uit Hoevelaken, Pam Nieuwenhuis uit Groessen en Julia Engelsman uit Berkhout.

Foto: 
Via de familie Kuijpers